Kuva: AOP

Rock-ikoni Chuck Berryn rakastetuimmat hitit - kuuntele

20.03.2017 09:48 - Anna Hopi - Luettu 109 kertaa

Rock n' roll -musiikin suuriin kehittäjiin kuulunut Chuck Berry muistetaan historiaan jääneistä kappaleistaan.

Yhdysvaltalainen musiikintekijä Chuck Berry muistetaan miehenä, joka kehitti rock 'n roll -musiikkia. Hänen suosionsa vuodet olivat 1955 - 1958. Lauantaina 90-vuotiaana kuolleen Berryn suosituimpiin kappaleisiin kuuluu Johnny B. Goode, Maybellene, Roll Over Beethoven, ja Rock and Roll Music.

Berry löydettiin 18. maaliskuuta kotoaan Missourista kuolleena. Rock-legenda oli parhaillaan työstämässä levyä, jonka oli tarkoitus nähdä päivänvalo vuonna 2017. Albumia ei koskaan ehditty julkaista.

(kuva: AOP)

Chuck Berry syntyi afrikkalais-amerikkalaiseen perheeseen Missourissa, St. Lousissa. Hän kiinnostui jo nuorena poikana esiintymisestä ja musiikista. Ongelmaisen nuoruuden jälkeen hän alkoi esiintyä Johnnie Johnson Trion kanssa.

Iso mahdollisuus uralle tuli vuonna 1955 Muddy Watersin tapaamisen jälkeen. Hän levytti tämän esittelemän Leonard Chessin levy-yhtiössä kappaleen Maybellene, joka laittoi uran käyntiin. Berryn lavabravuuri oli kuuluisa "ankkakävely".

(kuva: AOP)

Berry oli ensimmäisiä muusikoita, jotka pääsivät Rock 'n Roll Hall of Fameen vuonna 1986. Häntä pidetään rock n' roll -musiikin kehittäjänä, jonka kitarasoolot ovat keränneet vuosien varrella ihailijoita ja muun muassa Eric Clapton ja Keith Richards pitävät häntä esikuvanaan.

Johnny B. Goode -ikivihreä on ylittänyt kaikki mahdolliset genrerajat, ja sitä ovat soittaneet muun muassa The Beatles, Jimi Hendrix, Green Day, Elton John ja Elvis Presley. Johnny B. Goode -kappaleen introa on lisäksi lainailtu eri kappaleisiin, kuten The Beach Boysin Fun, Fun, Fun -kappaleeseen ja Hurriganesin Get On -kappaleeseen.

Kuuntele alta Chuck Berryn rakastetuimmat kappaleet.

Kilpailut

Uusimmat