Kuva: AOP

Entiset Ghost-jäsenet haastoivat yhtyeen nokkamiehen oikeuteen

05.04.2017 13:00 - Reija Saarinen

Teamrockin mukaan riidan taustalla ovat yhtyeen raha-asiat.

Ruotsalaisen Ghost-yhtyeen nokkamies, Papa Emeritus on haastettu oikeuteen neljän entisen jäsenen toimesta. Muusikoiden mukaan syynä ovat maksamattomat palkat ja korvaukset useiden vuosien ajalta. Entiset jäsenet pyytävätkin Emeritusta paljastamaan yhtyeen tulot ja menot vuosien 2011-2016 väliseltä ajalta.

Teamrockin mukaan Papa Emeritus on yksin vastannut yhtyeen toiminnasta ja näin ollen myös kerännyt tuotot oman yrityksensä kautta. Entisten jäsenten mukaan he eivät saaneet vuonna 2012 lainkaan korvauksia, mutta saivat pienen painostuksen jälkeen kuitenkin osan voitoista. Nokkamies sen sijaan väitti, että rahaa ei tuolla hetkellä ollut.

Erään väitteen mukaan muusikoille tarjottiin myös vuonna 2016 sopimuksia, jotka he kuitenkin hylkäsivät. Syynä hylkäykseen oli se, että sopimusten katsottiin olevan pelkkää riistoa.

Entinen Ghost-jäsen, Martin Persner, joka paljasti hiljattain kasvonsa, ei ole mukana korvausvaatimuksia esittävässä porukassa.

Ghost on yksi tämän hetken tunnetuimpia yhtyeitä. Suomessakin bändi on nähty moneen otteeseen, muun muassa viime kesänä Tuska-festivaalilla.

Lue myös: Uuden Ghost-basistin henkilöllisyys paljastui? Katso paljon puhuvat kuvat

Lue myös: Yksi Ghost-muusikoista paljasti kasvonsa - katso video

Lähde: Teamrock

Kilpailut

Uusimmat