Kuva: AOP

Queen saapuu Suomeen Adam Lambertin kanssa!

19.04.2017 09:00 - Mikko Räsänen - Luettu 164 kertaa

Legendaarinen yhtye esiintyy marraskuussa Hartwall Areenalla. 20-vuotisjuhliaan viettävä Radio Nova on mukana konsertissa

Legendaarinen Queen on päässyt loistavaan livesuosioon sen jälkeen, kun se löysi laulajakseen Adam Lambertin. Queenin edemennytta laulajaa Freddie Mercuryä ei kukaan pysty korvaamaan, mutta Lambert on silti tarpeeksi lahjakas laulaja ja Mercuryn kaltainen show-mies, että Queen-fanit ympäri maailmaa ovat ottaneet myös hänet omakseen. 

Suomalaiset Queen-fanit saavat nauttia tuosta kokoonapanosta 19. marraskuuta, jolloin Queen + Adam Lambert esiintyy Helsingin Hartwall Areenalla. Esimakua konsertista saatiin jo viime kesänä, jolloin Queen esiintyi Kaisaniemen puistossa ja sai konsertista ylistävät arvostelut (lue täältä).

Nyt keikkapaikka vaihtuu sisätiloihin, joten luvassa lienee valojen ja efektien suhteen vielä edellistäkin intensiivisempi show. Myös bändi lupaa yllättää kuulijansa. 

- Vuoden 2017 kiertue tulee näyttämään täysin erilaiselta kuin edellinen. Suunnitelmissamme on tehdä juttuja, joita emme ole joko tehneet aiemmin tai emme ole tehneet pitkään aikaan, Queen-rumpali Roger Taylor kertoo. 

- Yleisö tietää hitit, ja sitä täytyy palvella, mutta voimme laittaa mukaan juttuja, joita ihmiset eivät tiedä odottaa, kitaristi Brian May jatkaa.

Sen bändi on vahvistanut, että koska vuonna 2017 tulee kuluneeksi 40 vuotta menestysalbumi News of the Worldin julkaisusta, tulee se albumi saamaan erityisen roolin konsertin ohjelmistossa. Tuon levyn kappaleista We Will Rock You ja We Are The Champions ovat niin valtavia hittejä, että ne kuuluisivat konsertin biisilistaan luultavasti joka tapauksessa. Nyt voi spekuloida pääsevätkö konsertin settilistaan tuon albumin kappaleista myös esimerkiksi Spread Your Wings ja It's Late.

Myös Adam Lambert lupaa poikkeuksellista show'ta.

- Ihmisten on hyvä tietää, että jos he kävivät keikoilla muutama vuosi sitten, on ilmiselvää että soitamme isoja, kaikkien rakastamia Queen-hittejä. Ajattelimme nyt haastaa itseämme hieman, uudistaa visuaalista puolta, uudistaa kiertuetekniikkaa, tehdä jonkin verran muutoksia settilistaan. Tulemme varmastikin nappaamaan settilistaan muutamia Queen-kappaleita, joita emme ole soittaneet aiemmin, ja olen todella innoissani siitä, Lambert kertoo.

Kiertuetiedotteessa kerrotaan, että kiertueen designista ja tuotannosta vastaa Ric Lipson, jonka aikaisempiin työnäytteisiin lukeutuu mm. Pink Floydin, Rolling Stonesin ja U2:n kaltaisten esiintyjien kiertueita sekä vuoden 2008 Pekingin Olympialaisten päättäjäisseremonia. Valosuunnittelusta vastaa Rob Sinclair, ja show’ssa käytetäänkin yli 300 liikkuvaa valaisinta. Sinclair on aiemmin tehnyt valosuunnittelua mm. Adelen, Peter Gabrielin ja Kylie Minoguen kiertueille. Produktion laser-elementit ovat ER Productionsin kädenjälkeä, joka sai mainetta Lontoon 2012 Olympialaisten avajais- ja päättäjäisseremonioiden johdosta.

Kuuntele alta tulevan konsertin mahdollisia yllätyskappaleita. 20-vuotisjuhliaan viettävä Radio Nova on mukana konsertissa.

KONSERTTI:
Queen + Adam Lambert (UK/US)

Su 19.11.2017 Hartwall Arena, Helsinki
Ovet klo 18.30

LIPUT:
Myyntiin ke 26.4.2017 klo 9

Palvelumaksuineen alkaen 90 / 95 / 100 / 110 euroa Ticketmasterista
Sekä Queenin että Adam Lambertin faniklubilaisten ennakkomyynti alkaa to 20.4. klo 10

Lue myös: Queen-yhtyeen salatut biisiaarteet - kuuntele 10 kappaletta, joita suuri yleisö ei tunne

Lue myös: Kaisaniemen illassa se todistettiin: Queen on maailman paras yhtye!

Kilpailut

Uusimmat