Kuva: The Sounds

The Sounds ja liuta kärkinimiä Qstockiin

12.03.2015 09:16 - Henri Laukka

Oulun Qstock-festivaali avaa ensi kesän ohjelmaa yli 30 artistin voimin.

Ensimmäistä kertaa Qstockissa esiintyvä ruotsalainen The Sounds on jo tuttu vieras isojen suomalaisten festareiden pääesiintyjänä. Takuuvarman bailubändin suurimpia hittejä ovat ”Living in America”, ”Painted by Numbers”, ”Seven Days a Week” ja ”Better Off Dead”. Oulun-keikka on yhtyeelle ainoa Suomen kesässä.

Muita länsinaapurista tulevia esiintyjiä ovat niin ikään kesän ainoan Suomen-keikkansa Qstockissa soittava stoner metal -yhtye Mustasch ja valtavassa nousukiidossa oleva Amaranthe.

Virosta festivaalille saapuu juuri uuden ”Circles”-albumin julkaissut Ewert and The Two Dragons. Vaihtoehtorockia soittavan yhtyeen edellinen albumi ”Good Man Down” on kaikkien aikojen myydyin albumi Virossa. Levy on kahminut myös lukuisia palkintoja, muun muassa viisi Estonian Music Awards -palkintoa ja European Border Breakers Award -palkinnon Eurosonic-festivaaleilla 2013.

Kotimaisittain Qstockin harvinaisinta herkkua on Ville Valon harvakseltaan keikkaileva yhden miehen yhtye Rambo Rimbaud.

- Se musiikki on kuitenkin pohjimmiltaan ihan sitä samaa, sillä eihän leopardi täpliään voi vaihtaa. Synkähköjä rakkauslauluja siis, mutta tällä kertaa volyyminappi on väännetty alas, Valo kommentoi Rambo Rimbaudin olemusta.

Muita kotimaisia esiintyjiä ovat keväällä uuden levyn julkaiseva Apocalyptica, syksyllä tauolle jäävä Haloo Helsinki!, live-bändin kanssa esiintyvä Elastinen, viime kesänä koko päälavan yleisön yhteislauluun saanut Kaija Koo ja uransa suurimmassa suosiossa paistatteleva Apulanta. Myös suomirockin kulmakivet, ikiliikkuja Popeda ja uuden levyn julkaissut hittikone Neljä Ruusua saapuvat Kuusisaareen.

Festivaalin nostalgisimpia hetkiä koetaan, kun keikkarintamalle palannut Juliet Jonesin Sydän soittaa entisessä kotikaupungissaan 15 vuoden jälkeen.

Rytmirannan puolella taas on luvassa melkoinen spektaakkeli, kun rap-artistit Spekti, Brädi ja Uniikki heittävät Rähinä Special -yhteiskeikan.

Lisäksi Qstockissa esiintyvät Pertti Kurikan Nimipäivät, Von Hertzen Brothers, Mikael Gabriel, Kotiteollisuus, CMX, Tiisu, SANNI, Olavi Uusivirta, Disco Ensemble, Samuli Edelmann, Aurora, Jenni Vartiainen, Teflon Brothers, Kasmir, Atomirotta, Teksti-TV 666, Ghost Brigade, Apina sekä Radiopuhelimet.

Aikaisemmin julkistettu lauantain pääesiintyjä on kansainvälisesti menestynein kotimainen yhtye Nightwish.

Qstock järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa 24.-25. heinäkuuta. Kahden päivän aikana festivaalilla esiintyy kuudella lavalla yli 60 esiintyjää.

Kilpailut

Uusimmat