Kuva: AOP

Kiss-laulajan ääni muuttunut: 70-luvun kappaleiden laulaminen vaikeaa

20.03.2015 10:50 - Mikko Räsänen

Paul Stanley ei enää pysty laulamaan vanhojen Kiss-kappaleiden korkeita nuotteja.

Kiss-yhtyeen laulaja Paul Stanley (oik.) myöntää, että ikääntyminen on vaikuttanut hänen lauluääneensä.Kiss-laulaja Paul Stanley, 63, kertoo australialaisen News.com.au -sivuston haastattelussa, että vuodet ovat vaikuttaneet hänen lauluääneensä huonolla tavalla.

- Ihmiset eivät ymmärrä, että laulaminen vaatii lihaksia - tässä tapauksessa äänihuulia. Iän myötä ne muuttuvat jäykemmiksi, ja tarvitaan yhä enemmän ilmaa niiden liikuttamiseen, eivätkä ne silti värise samoin kuin ennen. Laulajat joutuvat ennemmin tai myöhemmin tilanteeseen, jossa joutuvat laulamaan eri tavalla, Stanley myöntää.

Äänen muuttuminen on harmillista siksi, että monissa 70-luvun Kiss-kappaleissa on korkeita nuotteja, joita Stanley ei enää pysty kunnolla laulamaan.

- Mutta jos haluan lohdutusta, täytyy vain katsoa muita aikalaisiani, koska he ovat kaikki samassa tilanteessa. Aina kun kohtaamme, puhumme siitä, miten joudumme laulamaan vuosikymmeniä vanhoja kappaleita, joita emme ikinä uskoneet laulavamme vielä tässä iässä.

Vaikka Stanley on jo 63 ja Kissin toinen voimahahmo Gene Simmons (vas.) 65, ei bändin luomisvoima ola hiipunut. Stanley kuitenkin myöntää, että vaikka yhtye tekisi mitä, ei se pysty enää luomaan yhtä suuria hittejä kuin ennen.

- Uusista kappaleista ei koskaan voi tulla yhtä suuria kuin Love Gun tai I Was Made For Loving You. Biisit ovat jollain tapaa kuin viini. Ne joko paranevat vanhetessaan tai sitten eivät. Kappaleen todellinen haaste onkin se, miten se vanhenee. On kiinnostavaa huomata, miten yksi 20-30 vuotta vanha kappale saattaa kuulostaa vanhentuneelta ja toinen aikanaan lapselliseksi arvosteltu kappale kuulostaakin nykyään ajattomalta, Stanley miettii.

- Mutta olenko sitä mieltä, että jotkut uudet kappaleemme ovat aivan yhtä hyviä kuin vanhat? Ehdottomasti! Osa niistä tulee ikääntymään hyvin ja muuttumaan klassikoiksi. Lick it Up (1983) on jo muuttunut Kiss-klassikoksi ja Psycho Circus (1998) on muuttumassa kappaleeksi, jota koko yleisä laulaa. Mutta mikä tekee klassikon? Aika. Tänään joku kappale saattaa olla hyvä biisi. Ajan kuluessa siitä tulee joko unohdettu tai timantti.

Lähde: News.com.au

Kilpailut

Uusimmat