Kuva: AOP

Kevään kovin rock-uutinen: Ritchie Blackmore kokoaa Rainbow'n uudestaan!

07.04.2015 17:56 - Mikko Räsänen

Legendaarinen kitarasankari Ritchie Blackmore valmistelee huhujen mukaan Rainbow-yhtyeensä paluuta.

Rainbow-yhtyeen paluuta on toivottu 90-luvulta lähtien. Tuolloin bändin nokkamies Ritchie Blackmore jätti Rainbow'n ja koko raskaan rockin keskittyäkseen folk-henkiseen Blackmore's Night -yhtyeeseensä. Päätös oli pettymys monille Blackmoren faneille, jotka tunsivat hänet nimenomaan Deep Purplen ja Rainbow'n legendaarisena kitaristina ja biisintekijänä.

Nyt Blackmore siis huhujen mukaan valmistelee Rainbow'n paluuta, joka saattaa tapahtua jo tänä syksynä. Guitarplayer.com kertoo, että paluusuunnitelman paljasti laulaja Joe Lynn Turner Classic Rockin haastattelussa. 

- Hänellä on kova hinku päästä taas rokkaamaan. Me aiomme tehdä sen yhdessä vielä tänä syksynä, Turner kertoi.

Joe Lynn Turner lauloi Rainbow'ssa 1980-1984, ja hänet on siis valittu vuoden 2015 Rainbow'n laulajaksi. Basisteja paluukokoonpanoon on Guitar Playerin mukaan kiinnitetty peräti kaksi, sillä Turnerin mukaan 1975-1977 yhtyeeseen soittanut Jimmy Bain on lupautunut mukaan kuten myös vuosien 1977-1979 basisti Bob Daisley. Jäi kuitenkin kysymysmerkiksi, mihin yhtye tarvitsee kahta basistia.

Haastattelussa ei myöskään selvinnyt muita paluukokoonpanon jäseniä. Rainbow'n pitkäaikaisin rumpali, legendaarinen Cozy Powell, menehtyi auto-onnettomuussa 1998 ja 1980-1983 yhtyeen rummuissa ollut Bobby Rondinelli kiinnitettiin hiljattain Axel Rudi Pellin yhtyeeseen. Rainbow'n tunnetuin kosketinsoittaja Don Airey kuuluu nykyään Deep Purplen kokoonpanoon, joten häntä voi olla vaikea saada mukaan Rainbow-comebackiin. 1981-1984 Rainbow'ssa koskettimia soittanut David Rosenthal taas on kiinnitetty Billy Joelin kiertueelle vuoden 2015 loppuun asti. 

Alla katsaus Rainbow'n tuotannon helmiin:Lähde: Guitarplayer.com

Kilpailut

Uusimmat