Kuva: AOP

Apulanta-solistin hämmentävä festarimuisto: "Keikkamme olisi voinut jäädä kokonaan soittamatta"

30.06.2017 09:00 - Anna Hopi

Toni Wirtanen ihmettelee kansainvälisten artistien management-tiimiä, ja sen erikoisia vaatimuksia.

Apulanta-yhtye ja sen nokkamies Toni Wirtanen odottaa suurella mielenkiinnolla, että pääsee esiintymään 19. kesäkuuta Rock The Beach -festivaaleilla. Samalla lavalla nähdään Foo Fighters -yhtye, jonka muusikkoa Dave Grohlia Wirtanen on fanittanut jo Nirvana-ajoilta saakka.

Wirtasella on kokemusta keikoista, joiden ulkomaalaisten kokoonpanojen managementista, ja sanoo, että vaatimukset tapahtumien muita esiintyjiä kohtaan voivat olla tiukkojakin. Rokkari muistaa erään tilanteen Black Sabbath -yhtyeen kanssa.

- Soitimme erään kerran samalla lavalla Black Sabbathin kanssa festivaaleilla. Sieltä tuli meille tällainen sopimus allekirjoitettavaksi, missä sanottiin, että jos Black Sabbathin henkilökunta niin kokee, niin minkä tahansa muun esiintyjän esitys voidaan keskeyttää tai jättää toteuttamatta ilman mitään varoitusta, Wirtanen kertoi Suomirockin aamujuontajalle Janne Leipijärvelle.

Tiukatkin management-vaatimukset ovat Wirtasen mukaan yleisiä ulkomaisten artistien suhteen.

- Tietenkin ensireaktio oli se, että Heinolan teräs ei taivu, mutta kyllä sitten lopulta myönnyimme tähän. Ymmärrän toki kaikkia näkökulmia tässä, mutta kyllähän se vitutti. Keikkamme olisi voinut jäädä kokonaan soittamatta, jos olisi käynyt huono säkä. No, kaikki taaplatkoon tavallaan.

Kaikkien aikojen suomirock-kappale valittiin äskettäin. Voittajaksi valittiin Apulanta. Lue lisää täältä.

Kilpailut

Uusimmat