John Smith -hevifestivaalin parhaat tärpit listattiin - katso keikat, mitä ei kannata missata

15.06.2017 16:46 - Mikko Räsänen - Luettu 638 kertaa

Mikä on Laukaan hevifestivaalin kiinnostavin keikka? Radio Cityn raadin mielipiteet jakautuivat

Radio City on Laukaan Peurungassa 21.-22.7. järjestettävän John Smith -heviefestivaalin mediakumppani. Kun festivaali lähestyy, perehtyi Radio Cityn raati tapahtuman ohjelmistoon ja yritti valita yhtä keikkaa, jota odottavat eniten. Kävi nopeasti ilmi, että raadin mielipiteet jakautuvat todella paljon. Katso tästä raatilaisten vinkit siitä, mikä on festarin kiinnostavin artisti ja mikä sen keikkasetin paras yksittäinen biisitärppi.

Juha Valvio (juontaja): Children of Bodom

- Kovin on ehdottomasti Children of Bodom. Pojat ei enää paljoa Suomessa keikkaile, joten silloin kun nykään tarjoutuu mahdollisuus nähdä heidät Suomessa, on paikalle mentävä. 

- Biiseistä Hate Crew Deathroll on sellainen, mikä sytyttäisi. Onneksi se on aika usein ollutkin Bodomin settilistalla.

2. Rene Mäkinen (musiikkipäällikkö): Therapy?

- Therapy? on pitkänlinjan trio, mutta kulkenut aina aavistuksen varjoissa ja marginaalissa. Therapy? on vieraillut Suomessa useasti ja on aina pieteetillä liikenteessä eli erittäin viihdyttävästä ryhmästä kyse. Vaarana on siis se, että monelle kollegalle takavalot vilkkuu tänäkin suvena.

- Vaikka bändin meininki on ollut erittäin aktiivista myös 2000-luvulla, niin bändin helmet ovat 90-luvulta. Troublegum (1994) -levy oli bändin toinen isolle levymerkille, ja iskee vasten kasvoja sillain sopivan lempeällä julmuudella. Odotan suurella innolla tehokasta Screamager-biisiä, tehokasta noin kahden ja puolen minuutin teosta, josta ei pituudestaan huolimatta puutu yhtään mitään! Ja moni suomalaismies, minä mukaanlukien, voi jälleen samaistua biisin maagiseen alkulineen: "with a face like this, I won't break any hearts".

3. Mikko Honkanen (juontaja): D.A.D

- D.A.D. on varmasti näkemisen arvoinen bändi. En ole vielä ehtinyt näkemään, mutta listalla on. Komea ura ja jaksavat painaa edelleen keikkaa.

- Tuijotin nuorena MusicTV:tä monta tuntia joka päivä, enkä muista kertaakaan nähneeni bändin videota sieltä. D.A.D:n löysin, kun kuulin siitä kaverin isoveljeltä, joka luukutti sitä huoneessaan ja soitti itse kitaraa päälle.

- Oma suosikkibiisi on Laugh And A 1/2 . Myös Sleeping My Day Away olisi hienoa kuulla livenä.

4. Ville Kinaret (juontajat): Peer Günt

- Peer Günt! Se on maailman aliarvostetuin bändi. Suomirockin ikoni! Bändin nykyinen kokoonpano on jopa timanttisen kova. 

- Näin Peer Güntin ensimmäisen kerran livenä 2006 Liedon Navettarockissa, kun bändi oli saanut uuden kokoonpanon Timo Nikin taustalle. Oma silloinen bändini Deep Insight soitti juuri ennen Peer Günttiä ja jäin katsomaan keikkaa suuren epäluulon vallassa, sillä onhan TwistTwist ja Tsöötz legendoja, joita fanitin ja joiden saappaiden täyttäminen on kyllä paha paikka. Koko keikan katsoin yllättyneenä, miten tajuttoman kova bändi oli ja miten tyylikäs basisti Pete Pohjaniemi oikein on. Ihan tajuton!

- Jos Peer Günt on mahdollista nähdä, Peer Günt kannattaa nähdä. Peer Günt on kuin vanha viini uudella etiketillä – eli maistuu lämpimänäkin.

5. Mikko Räsänen (toimituspäällikkö): Delain

- Poimitaan ohjelmistosta pieni musta hevonen. Melodisen metallin ystävät tuntevat Within Temptationin, mutta toinen hollantilaisyhtye Delain on paljon vieraampi, vaikka osuu aika lailla samaan muottiin. Bändin syntyhistoriatkin liittyvät toisiinsa, sillä 90-luvulla Within Temptationin perustivat veljekset Robert ja Martijn Westerholt. Bändin esikoisalbumin Mother Earthin ilmestymisen jälkeen Martijn sairastui kuukausiksi ja Within Temptation joutui palkkaamaan toisen kosketinsoittajan. Parannuttuaan Martijn ei palannutkaan bändiin vaan perusti oman yhtyeensä, joka sai nimen Delain.

- John Smith -festareiden yleisöllä on iso mahdollisuus nähdä todella poikkeuksellista herkkua. Delainin esikoislevyn parhaisiin kappaleisiin kuuluu nimittäin The Gathering, jossa vierailevana laulajana oli mukana Nightwishin Marco Hietala. Kun Delain oli mukana Nightwishin Pohjois-Amerikan kiertueella kävi Marco yllätysesiintyjänä heittämässä tuon duettokappaleen yhdessä Delainin kanssa. Jos hyvin käy, saatetaan tuo sama nähdä myös Suomessa, sillä myös Hietala on kiinnitetty John Smith -ohjelmistoon.

Katso alta, miltä duetto näytti Las Vegasissa.

Lue lisää John Smith -festivaalista ja osta liput osoitteesta http://johnsmith.fi/.

Lue myös: John Smith -festivaali yllättää - vip-lipun ostaneille omat tähtiesiintyjät

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat