Kuva: Senja Rapila

Wintersunin uutuuslevy täynnä uudenlaisia kappaleita: "Halusin tehdä hypnoottisen maailman"

21.06.2017 12:00 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

The Forest Season -levy julkaistaan 21. heinäkuuta.

Wintersunin uutukainen, The Fores Season näkee päivänvalon 21. heinäkuuta. Kyseessä on kaiken kaikkiaan neljä kappaletta sisältävä kokonaisuus, jolla on mittaa noin 53 minuuttia.

Kappaleet ovat vahvasti sidoksissa toisiinsa, sillä niistä jokainen kuvastaa yhtä Suomen neljästä vuodenajasta. Idea sai alkunsa laulaja-kitaristi Jari Mäenpään, 39,  mukaan jo vuonna 2014, jolloin syntyi kesää kuvaileva kappale.

- Kun vuonna 2014 laitoin Time 2:n hyllylle, niin tarvitsin hiukan omaa aikaa. Hölkkäilin sitten tuolla lähimetsässä ja juurikin metsä inspiroi tekemään sellainen kesäbiisin, Mäenpää kertoo.

Tämän lisäksi hänen pöytälaatikostaan löytyi vielä kolme muutakin biisialkiota, joissa oli jotain samaa.

- Tiesin, että ne kaikki sopivat yhteen. Siksi päätin alkaa työstää neljän biisin albumia. Olin tietoinen siitä, että jokaisesta kappaleesta tulee pitkä. Siinä vaiheessa sitten aloin pohtia, että tästä voisi tulla tällainen vuodenaikateemainen.

Mäenpään mukaan jokaisessa kappaleessa on omanlaisensa tunnelma, joka vie ajatukset kevääseen, kesään, syksyyn ja talveen.

- Yhdessä kappaleessa on sellainen todella synkkä sävy, kuten suomalaisessa syksyssä, kun aurinkoa ei näy ja vettä sataa. Talvibiisi sen sijaan on aika surullinen ja mahtipontinen, jopa hiukan kylmä. Kevätbiisissä taas on energiaa, Mäenpää kertoo.

"Hypnoottinen maailma"

Levyn kappaleet ovat kaikki yli kymmenminuuttisia. Myös mahtipontisuus ja eräänlainen hypnoottisuus on mukana.

- Halusin tehdä sellaisen hypnoottisen maailman, että ihminen voi olla siellä biisin sisällä pitkään ja nauttia siitä tunnelmasta.

Omiksi suosikeikseen Mäenpää nostaa syksystä kertovan Eternall Darknessin sekä talvisen Lonelinessin.

- Ne ovat molemmat sellaisia uudentyylisiä kappaleita, joita en ole ennen tehnyt. Tykkään kovasti haastaa itseäni, ja kun siinä onnistuu, siitä tulee todella hyvä fiilis.

- Minusta on hienoa, että uudistuu ja kokeilee kaikkea uutta. Jos vain tekee sitä samaa, se alkaa helposti kyllästyttää, Mäenpää pohtii.

Mäenpään mukaan The Forest Seasons onkin ensimmäinen levy, jonka takana hän seisoo ylpeästi .

- Tähän olen 100 prosenttisesti tyytyväinen.

Kilpailut

Uusimmat