Kuva: AOP

Suomalaisrokkari keikkapaikkojen takahuoneista: ”Joka puolella p***un kuvia”

24.04.2015 10:30 - Eeva Rajala

Monet saattavat ajatella, että rokkarin elämässä jokainen hetki on glamouria. Keikkapaikkojen takahuoneissa luksus on kuitenkin aika kaukana.

Von Hertzen Brothers -yhtyeen solisti ja kitaristi Mikko von Hertzen kertoo, ettei elämä rokkiklubien takahuoneissa ole minkäänlaista glamouria.

- Olemme Suomen lisäksi tehneet jonkun verran keikkoja Euroopassa ja Briteissä varsinkin. Briteissä takahuoneet ovat aika kälyisiä ja haisevat paskalta. Ei siinä mitään glamouria ole, Mikko toteaa Radio Citylle.

Glamour-fiilis tulee rokkarin mukaan siitä, millaisen tunteen itse soittaminen jättää, kun keikka on onnistunut.

- Tokihan sitä törmää tässä ammatissa välillä tosi hienoihin juttuihin, mihin ei varmaan muuten törmäisi. Mutta ei se takahuone-elämä kyllä sinänsä mitään glamouria ole, ei edes areenatasolla. Nehän ovat kolkkoja tiloja, missä vaan pyöritään ja kasataan ajatuksia, von Hertzen summaa.

Hän muistelee, että juuri päättyneellä levynjulkaisukiertueella muutama kisavoittaja pääsi käymään takahuoneessa bändin siellä ollessa. Miehen mielestä kisaajat olivat mielissään päästessään käymään bäkkärillä, mutta puitteet eivät ole varmaankaan olleet täysin fanien odotusten mukaisia.

- Siellä yritetään ahtautua isolla jengillä pieniin tiloihin. Joka puolella on vain pillun kuvia, törkeyksiä ja bändilogoja. Mielestäni ne ovat aika rumia tiloja. En ole hirveä fani, mies tokaisee.

Von Hertzen Brothers esiintyy Radio Cityn 30-vuotissynttärellä, joita juhlitaan Helsingin Nosturissa 29. huhtikuuta. Von Hertzen Brothersin lisäksi lavalle nousevat Waltari, Estado Novo ja Radio City All Stars. Voita VIP-liput synttäreille täältä!

Kilpailut

Uusimmat