Kuva: AOP

Acceptin uusi levy sai nimensä maailman nykytilasta: "Elämme kaaoksen keskellä"

13.07.2017 13:30 - Reija Saarinen - Luettu 190 kertaa

Levy ilmestyy 4. elokuuta.

Saksalainen metallisuuruus Accept julkaisee 15. studioalbuminsa, The Rise of Chaosin, 4. elokuuta. Yhtyeen kitaristin, Wolf Hoffmannin mukaan luvassa on tuttua Accept-materiaalia.

- Jokainen, joka tuntee Acceptin, tietää mitä odottaa. Luvassa on uusi albumi, jossa kymmenen uutta kappaletta sillä tyylillä, jolla olemme soittaneet vuosien ajan, Hoffmann kerto Radio Citylle.

Kyseessä on ensimmäinen levy, jossa ovat mukana myös bändin uudet jäsenet. Hoffmannin mukaan Uwe Lulis ja rumpali Christopher Williams läsnäolo ei lopputuotteessa kuulu korviin pistävästi.

- Homma on kulkenut vuosia eteenpäin samalla kaavalla. Tälläkin levyllä on mukana sama tuottaja, sama laulaja sekä sama biisintekijä. Siksi suuria muutoksia ei ole kuultavissa.

- Chrsitopher on mukana uutena rumpalina ja onkin hoitanut tonssinsa loistavasti. Minä sen sijaan soitin kitarat, kuten aiemminkin.

Vaikka levyn nimi onkin melkoisen kantaaottava, ei luvassa ole mitään teemalevyä. Sen sijaan fanit saavat mitä odottavat: Kymmenen kappaleen verran tuttua ja turvallista Acceptia.

- Kun suunnittelimme uutta levyä ja heittelimme ideoita ja riffejä toisillemme Peterin kanssa, nousi esiin lause The Rise of Chaos. Se näyttää sopivan aikaan, jossa elämme. Päätimme siksi antaa sen levyn nimeksi. Päätös tehtiin noin puoli vuotta sitten, ja ikävä kyllä se on nyt huomattavasti ajankohtaisempi kuin silloin.

- Levy on kuitenkin kokoelma kymmenestä erillisestä kappaleesta, jotka eivät sinällään liity toisiinsa. Kyseessä ei siis todellakaan ole mikään teemalevy.

"Kaikki ovat lapsiani"

Vaikka jokainen biisi on Hoffmannille tuttu, ei esiin nouse tälläkään kertaa omaa suosikkia. Hänen mukaansa jokainen kappale on tehty niin hyvin kuin mahdollista ja niiden arvojärjestykseen laittaminen olisi epäreilua.

- Kaikki kappaleet ovat lapsiani. Olemme tehneet niiden eteen kovasti työtä, joten olisi epäreilua nostaa niistä vain yhtä. 

Uuden levyn myötä yhtye nähdään myös keikkalavoilla, paikoissa, joista yhtye oli poissa vuosien ajan. Tauko teki kuitenkin tehtävänsä, ja paluun jälkeen liekin ylläpitämisessä ei ole ollut ongelmaa.

- Kun teimme paluun, se yllätti monet. Teimme kuitenkin sen mitä halusimme ja onnistuimme siinä. Liekki pysyy voimissaan, kun on intohimoa ja aitoa innostusta siihen, mitä tekee. Oikeastaan se ei ole edes työtä, kun sitä todella rakastaa.

Hoffmann kuitenkin myöntää, että aikoinaan kävi myös mielessä se mahdollisuus, että musiikkihommat jäisivät kokonaan.

- Aikoinaan ajattelin, että lopetan koko homman. Olinkin oikeastaan kymmenen vuoden ajan eläköitynyt. Halu paluuseen oli kuitenkin niin vahva, että päätimme ottaa ison riskin. Se riski kannatti, Hoffmaan toteaa hymyillen.

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat