Kuva: AOP

Huikea rock-paljastus: Queenin ja David Bowien salaiset äänitykset 36 vuoden takaa

13.07.2017 21:35 - Mikko Räsänen - Luettu 706 kertaa

Queen ja David Bowie tekivät vuonna 1981 yhdessä jättihitin Under Pressure. Nyt paljastui, että sessioissa onkin nauhoitettu useita kokonaisia kappaleita.

Queenin ja David Bowien vuonna 1981 julkaisema Under Pressure oli suuri hitti. Se nousi Britannian listan kärkeen. Tuota ennen Queen oli yltänyt vastaavaan saavutukseen vain tunnetuimmalla kappaleellaan Bohemian Rhapsodylla

Tuon kappaleen julkaisemista on kulunut jo 36 vuotta, ja nyt paljastui, että Bowien ja Queenin yhteistyö olikin paljon mittavampaa kuin tähän asti on luultu. Queenin kiertuehenkilökuntaan tuolloin kuulunut Peter Hince on nimittäin paljastanut, että Bowie äänitti Queenin kanssa useita kappaleita. 

- On olemassa useita kappaleita, joissa Freddie Mercury ja David Bowie laulavat yhdessä, kunnollisia täysimittaisia rock-kappaleita - karkeita, mutta hyviä, Hince kertoi The Guardianille.

Hincen paljastukset ovat mukana David Bowie: I Was There -kirjassa, joka sisältää Bowien kanssa työskennelleiden sekä tähden fanien omakohtaisia muistoja Bowiesta. Tämän kaltaiset paljastukset voisivat olla vain keinoja vauhdittaa kirjan myyntiä, mutta hieman yllättäen myös Queen-kitaristi Brian May vahvisti joitakin viikkoja sitten, että noissa sessioissa on äänitetty myös materiaalia, mitä ei olla koskaan julkaistu. 

Hince puhuu noista äänityksistä The Guardianin haastattelussa.

- Tuolloin äänitettiin muitakin juttuja, mitä ei joko koskaan viimeistelty tai miksattu. David nauhoitti kappaleisiin vokaaliosuuksia, mutta lopulta niitä ei koskaan käytetty. Jossain on nyt arkisto, missä nämä ovat tallessa.

Se on tiedossa, että Bowien oli tarkoitus laulaa taustoja Queenin Cool Cat -kappaleella, mutta hän ei ollut tyytyväinen lopputulokseen ja halusi laulunsa pois kappaleelta. Joitakin vuosia sitten paljastui demonauha tuosta kappaleesta, missä Bowien "bum, bum, bum" -äänet ovat kuultavissa. Kuuntele se alta.

Alla Queenin ja Bowien hittikappale Under Pressure.

Lähde: Guardian

Lue myös: Queen-yhtyeen salatut biisiaarteet - kuuntele 10 kappaletta, joita suuri yleisö ei tunne

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat