Kuva: Tommi Anttonen

Timo Rautiainen: Olisin henkisesti jo ihan valmis eläkkeelle

21.05.2015 10:33 - Reija Saarinen

Timo Rautiainen uskoo, että tekemistä riittää eläkepäivillekin.

Timo Rautiainen muistetaan parhaiten Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus –yhtyeestä. Niskalaukauksen tarun päätyttyä mies oli hetken soolouralla, jonka jälkeen kasattiin Timo Rautiainen & Neljäs Sektori.

52-vuotias herra on siis saavuttanut urallaan paljon, mutta missä vaiheessa alkaa iän puolesta rokkarin homma käymään noloksi?

- En tiiä onko se niin iästä. Kyllähän se on lähinnä siitä, miten sen ruumiinsa, sen hetkisen tomumajan, kantaa. Mutta jos ihan selkeesti näyttää olevan väärässä roolissa tai kuvittelee olevansa jotain muuta, niin kyllä se on koomisen näköistä. Kyllähän mä koen sen ajatuksen lähes aina kun näen keikkatallenteita itsestäni viimevuosilta, mies nauraa.

Millaisia asioita kokenut muusikko haluaisi sitten vielä elämässään tehdä?

- No haluisin nähdä itseni vielä liikunnallisempana ihmisenä, mitä tällä hetkellä olen. Mä oon myös aikamoinen keräilijä ja mulla onkin kotona aika paljon asioita, joita en ole saanut aakkosjärjestykseen. Vuonna 1998 aloitin leikekirjaa ja tällä hetkellä viimeiset liimaukset on vuodelta 2003. Eli se homma vielä varmaan elämästä puoli vuotta tai vuoden.

Ikävä kyllä eläkeikä ei ole ihan vielä nurkan takana, mikä on herran mielestä hieman harmillista.

- Sehän tässä on kaikista pirullisinta, että pitä työelämässä vielä kymmenen vuotta olla. Kun mä olisin henkisesti jo ihan valmis eläkkeelle, paitsi että vois vähän soitella, mies heittää.


Kilpailut

Uusimmat