Kuva: Mikko Räsänen

Mokoman Marko Annala: Tuntuu hienolta, että joku voi kyynelehtiä meidän musiikin äärellä

28.05.2015 08:57 - Reija Saarinen

Mokoman tuorein levy sisältää tärkeän teeman. Albumin kappaleet nimittäin kertovat tarinoita masennuksesta. Tärkeä aihe onkin koskettanut paljon yleisöä.

Mokoman kymmenes albumi Elävien kirjoihin ilmestyi 6. helmikuuta. Kyseinen levy on mielenkiintoinen poikkeus, sillä sille on annettu yksi kantava teema, masennus.

- Toisaalta annettiin vähän lukuohjeita, kun annettiin tämä teema. Usein annetaan kuuntelijoiden tehdä omat tulkintansa, mutta nyt otettiin riski. Sillä voisi käydä niin, että käännytämme kuuntelijan, kun hänelle on kerrottu mistä puhutaan. Onneksi niin ei käynyt vaan jengi on osannut ottaa sen omakseen, toteaa laulaja Marko Annala

Vakava teema on saanut myös kuuntelijat miettimään omaa elämäänsä ja tunteita onkin nähty nousevan pintaan myös keikkapaikoilla.

- Olen nähnyt raavaita karvanaamoja itkemässä ja toteamassa, että just nää sanat mitä ei oo itse osannu sanoa, on Marko nyt kertonut, rumpali Janne Hyrkäs toteaa.

Markon mielestä moinen tuntuu pelkästään hyvältä.

- Kyllä musiikki vaikuttaa muhun todella vahvasti. Voin kyllä itsekin kyynelehtiä musiikkituotoksen äärellä. Siksi tuntuu hienolta, että joku voi kyynelehtiä meidän musiikin tahtiin.

Katso miesten koko haastattelu alta.




Kilpailut

Uusimmat