Kuva: AOP

Deep Purplen parhaat kappaleet listattiin Radio Cityn toimesta - oletko valinnoista samaa mieltä?

24.10.2017 10:15 - Reija Saarinen

Deep Purple konsertoi Helsingin Jäähallilla marraskuussa.

Legendaarinen Deep Puprle saapuu Suomeen marraskuussa ja nousee Helsingin Jäähallin lavalle 11. päivä.

Radio Cityn toimitus päätti tulevan keikan kunniaksi listata ne Deep Purple -kappaleet, jotka ovat heihin tehneet suurimman vaikutuksen.

Mukana on monia tunnettuja hittejä, joista kyseinen poppoo onkin tunnettu. Uransa aikana bändi on nimittäin tahkonut hittejä hitin perään ja myynyt yli 100 miljoonaa albumia.

Millaisiin valintoihin toimituksessa sitten päädyttiin? Sen voit katsoa alta.

Henri Laukka, toimittaja: Highway Star

Maantiebiisien ehdoton ykkönen. Alun väkevä poljento ei laannu missään kohtaa vaan jatkaa väsymättä aurongonlaskua kohti. Gillanin ääni hivelee korvia ja raastaa sydäntä bensiinin kuvitteellisen tuoksun tulviessa ämyreistä iholle. Talla pohjassa mutta rajoitusten mukaan.

Janne Leipijärvi, Radio Cityn aamu: Child in Time

Vois olla kymmenkunta muutakin, mutta omissa korvissa tämän hohtoa nostaa se ikävä tosiasia, että tätä en tule koskaan kuulemaan livenä. Ei vaan Gillanin ääni enää taivu noihin sfääreihin.

Kymmenminuuttinen teos, jossa sekä melodia että teksti 5/5. Vaikka alunperin tarinan pohjana oli Vietnamin sota ja kylmä sota, niin teksti on valitettavan ajankohtainen tänäänkin.

Mikko Räsänen, toimituspäällikkö: When a Blind Man Cries

Muistan, kun kuulin teininä When a Blind Man Criesin ensimmäistä kertaa. Se kolahti heti kovempaa kuin Purplen tunnetuimmat biisit. Mielikuva itkevästä sokeasta miehestä oli vahva ja biisi on tyylikäs slovari. Ilmeisesti en ole yksin tämän biisi-ihastukseni kanssa, sillä ainakin Metallica ja Axel Rudi Pell ovat sittemmin tehneet tästä toimivat cover-versiot.  

Juha Valvio, Radio Cityn iltapäivä: Sometimes I Feel Like Screaming

Tätäkin orkesteria on tullut aika paljon kuunneltua, mutta silti kaikista hienoista biiseistä uudemman osaston Sometimes I Feel Like Screaming on itelle sellanen "suokkari". Ei ehkä kovimpia yksittäisiä riffejä katalogista, mutta jostain syystä sytyn Morsen kitaroille kokonaisuutena eniten. Kaikenkaikkiaan tässä on kyse sen mittapuun bändistä, että oikeastihan on ihan mahdotonta nostaa jotain yksittäistä parasta biisiä.

Petra Piipari, Juontaja: Highway Star

Luin joskus vuosia vuosia sitten tarinan Smoke on the water kappaleen taustalta ja se sai minut kiinnostumaan Deep Purplesta, joka aiemmin oli jäänyt minulle hieman etäiseksi. Eli tuttavuus bändiin tapahtui vähän käänteisessä järjestyksessä.

Smoke on the waterhan sai syntynsä Sveitsiläisen kasinon tulipalosta vuonna 1971. Deep Purple oli Montreaux’ssa levyttämässä kun onnettomuus tapahtui, mutta heidän kalustonsa onneksi välttyi palolta. Tarina kertoo, että kappale sai kuitenkin insidentistä alkunsa.

DP:n lempikappaleeni on tietenkin Highway Star, sehän on Radio Cityn Cruising Nightin yksi toivotuimpia kappaleita!

Deep Purple
Helsingin Jäähalli
11. marraskuuta
liput: ticketmaster

Uusimmat