Kuva: Eeva Rajala

The Offspringin Dexter Holland: "Emme uskoneet suurmenestykseen"

11.08.2015 10:55 - Reija Saarinen

Kun The Offspring aloitteli soittamista, ei punk ollut "se juttu". Energisen poppoon musiikki ja lavaeleganssi kuitenkin purivat ja yhtye niitti mainetta ympäri maan.

The Offspring perustettiin vuonna 1984 Kaliforniassa. Heti homma ei ottanut tuulta alleen, sillä todellinen läpimurto tapahtui vasta vuonna 1994, jolloin bändin Smash nousi suurmenestykseksi. Vaikka kyseessä on siis yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista punk-bändeistä, ei suurta menestystä osannut odottaa kukaan.

- Kun aloitimme, emme uskoneet suureen suosioon. Elettiin aikaa, jolloin heavy metal oli pinnalla. Kun tilanne alkoi Nirvanan johdolla muuttua, myös meidän uramme lähti suurempaan nousuun. Olihan se alussa melkoinen sokki, laulaja Dexter Holland kertoo Juha Valvion haastattelussa.

Vielä vuosien jälkeenkin poppoo on kasassa ja kiertää innokkaasti ympäri maan. Viime viikonloppuna yhtye nähtiin Jurassic-rockissa, Mikkelissä.

- On mahtavaa, että pääsemme soittamaan Mikkelin kaltaisille paikkakunnille täällä Suomessa. Olen todella onnekas, että saan edelleen tehdä sitä mitä rakastan.

Menestyksekkään uran vuoksi yhtye on ollut monelle myös suuri esikuva. Mitä mies itse moisesta ajattelee?

- Olen usein kuullut ihmisten sanovan, että enkö ymmärrä miten suuria esikuvia olemme olleet. Toki se on imartelevaa, vaikka en ehkä asiaa ihan itse niin näekään, mies naurahtaa.

Radio Cityn Iltapäivä arkisin 14.-18.

Kilpailut

Uusimmat