Kuva: AOP

Steven Adler: Minulle kerrottaisiin viimeisenä Guns N' Roses -paluusta

05.09.2015 11:58 - Mikko Räsänen

Viime aikoina on huhuttu, että Guns N' Roses -yhtyeen menestysvuosien kokoonpano saattaisi tehdä comebackin. Rumpali Steven Adler ei luota siihen, että hänet kutsuttaisiin mukaan.

Steven Adler (vas.) oli Guns N' Roses -yhtyeen rumpali vuosina 1985-1990. Monille faneille hän on "se oikea" rumpali, koska Adler soitti bändin parhaana pidetyllä Appetite for Destruction -albumilla. Adlerin GNR-ura katkesi lopulta hänen päihdeongelmiinsa, joiden takia hän ei voinut enää harjoitella normaalisti. Kun Adlerin soiton taso konserteissakin alkoi kärsiä, antoi yhtye hänelle potkut. Vakavaksi välirikko meni siinä vaiheessa, kun Adler haastoi yhtyeen oikeuteen ja alkoi vaatia näiltä rahaa oikeusteitse.

Nyt on huhuttu, että Guns N' Rosesin menestysvuosien kokoonpano tekisi paluun. Jos näin käy, niin Axl Rose, Slash, Duff McKagan ja Dizzy Reed lienevät mukana. Kukaan ei tiedä, saadaanko aikanaan GNR:n suuruuteen kyllästynyt kitaristi Izzy Stradlin palaamaan. Ja viimeinen kysymys on rumpalivalinta, sillä rumpupatterin taakse olisi tarjolla Adler sekä hänen tilalleen aikanaan palkattu Matt Sorum.

Adler soitti Appetite-albumilla, mutta Sorumin kanssa Guns N' Roses taas teki menestyneet Use Your Illusion -albumit.

Adler ei ilmeisesti usko omiin mahdollisuuksiinsa.

- Jos tuollainen paluu toteutuu, olen varmasti viimeinen, joka saa kuulla siitä, Adler kertoo James Jastan haastattelussa.

Kaikesta kuitenkin voi päätellä, että ajatus paluusta kiinnostaisi myös Adleria.

- Maailma on odottanut hyvää musiikkia 25 vuotta, Adler sanoo ja antaa siten ymmärtää, että hänen GNR:n hänen potkujensa jälkeen tekemä musiikki ei olisi ollut hyvää.

- Hienoa, että Axl ja Slash ovat puheväleissä, koska minä rakastan noita tyyppejä. Axl ei tajua, että minä olen se, joka rakastaa häntä enemmän kuin kukaan muu.

- Ja jos me kaikki soittaisimme yhdessä, niin koko konserttiareena itkisi ilosta.

Adler tietää, että hänen kilpakumppaninsa on Matt Sorum. Ja yhtyeen valinta kohdistunee Sorumiin jo siitä yksinkertaisesta syystä, että hän on parempi soittaja. Tätä ei kiistä edes Adler.

- Minun ja Mattin ero on se, että hän on täydellinen rumpali. Se on uskomatonta, mutta kun hän menee studioon nauhoittamaan kappaletta, hän saa osuutensa soitettua yhdellä otolla. Mutta se tulee kuulostamaan koneelta. Minä en ehkä nahoita biisiä yhdellä otolla, mutta soitossani on sielua mukana, Adler julistaa.

Vuosina 2003-2011 Steven Adler soitti Adler's Appetite -yhtyeessä. Sen hajottua hän perusti uuden yhtyeen, jonka nimeksi tuli pelkkä Adler. (kuva: AOP)


Uusimmat