Kuva: Getty Images

Iron Maiden -laulaja kiroaa laittomasti musiikkia lataavat ihmiset: "Ovat tuhonneet koko kulttuurin"

30.01.2018 12:45 - Senja Rapila - Luettu 1 322 kertaa

Bruce Dickinsonin mukaan ihmisiä pitää sivistää musiikin oikeasta arvosta. Laittomasti musiikin lataaminen on vienyt muusikoiden tuloista suuren siivun.

Iron Maden -muusikko Bruce Dickinson harmittelee, kuinka nuorilla - ja vanhoillakin - artisteilla on vaikeuksia tehdä rahaa musiikin myynnillä, koska musiikkia ladattiin 2000-luvun taitteessa paljon laittomasti.

- Laittomasti lataaminen tuhosi sen, että musiikilla olisi minkäänlaista arvoa, joka on kamalaa, Dickinson kertoo haastattelussa.

Hän mainitsee muun muassa Napster-sivuston, joka suljettiin kertaalleen, mutta avattiin myöhemmin uudelleen. Nykyään palvelu toimii laillisesti.

- Minun mielestäni sen tyypin, joka perusti Napsterin, pitäisi mennä vankilaan. Ehkä hän onkin ollut jo, mutta hän ansaitsisi sen. Hän käytti yleisön innostusta, koska yleisö ei ole syyllinen; he saavat kaiken musiikin itselleen ilmaiseksi. Miksi he eivät käyttäisi sitä tilaisuutta hyväkseen? He eivät tajunneet vain sitä, että se mitä he tekevät, tuhoaisi koko kulttuurin.

Dickinson summaa, että edes niinkään suuri bändi kuin Iron Maden ei saa erityisemmin rahaa levyn tekemisestä. Bändi on jo hyväksynyt ajatuksen.

- Me silti teemme sitä, koska rakastamme sitä ja haluamme tehdä uutta musiikkia. Hieno juttu kuitenkin on, että voimme lähteä kiertueelle ja tehdä rahaa esiintymällä. Muilla bändeillä se ei ole samanlaista.

Muusikon mielestä monetkaan upeat ja lahjakkaat muusikot eivät saa maksua siitä, että he tekevät upeaa työtä. Tästä voi syyttää vain ihmisiä, jotka lataavat musiikin laittomasti.

- Minun mielestäni kaikkia tulisi sivistää musiikin oikeasta arvosta, ja muusikkojen oikeasta arvosta. He ovat viettäneet vuosia työstäen taitojaan ihmisten viihdyttämisen suhteen.

30.1.2018 Muokattu juttua. Napster-sivusto toimii nykyään laillisesti.

Lähde: Planet Rock

Lue myös: Sami Yaffa joutui Lemmyn kuristamaksi 80-luvulla: "Kelasin, että se tappaa minut nyt!"

Lue myös: Soundgarden tarjosi maistiaisen Chris Cornellin viimeiseksi jäänestä materiaalista - kuuntele

Kilpailut

Uusimmat