Kuva: Getty Images

Guns N' Roses -tähti valitsi kaikkien aikojen parhaat levyt - listalla Hanoi Rocks!

23.02.2018 10:00 - Reija Saarinen - Luettu 2 521 kertaa

Mukana myös muita jokaiselle tuttuja klassikoita.

Guns N'Roses -yhtyeessä koskettimia soittava Dizzy Reed on valinnut 10 levyä, jotka ovat muuttaneet hänen maailmansa. Mukana on monia jokaiselle rock-fanille tuttuja albumeita, mutta yksi on varmasti erityisesti suomalaisten mieleen.

Kymmenen levyn joukosta löytyy nimittäin myös suomalaisen Hanoi Rocksin vuonna 1984 julkaistu Two Steps From The Move, joka Reedin mukaan oli levy, joka sai hänet kaipaamaan Los Angelesiin.

Miehen kokonaisen top 10 -listan pääset katsomaan alta.

Booker T. & The M.G.’s – Soul Limbo (1968)

"Olin 8-vuotias, kun isoäitini opetti minua soittamaan urkuja. Hän soitti kappaleen eräänä yönä ja kehotti myös minua kokeilemaan. Kun tein työtä käskettyä, hän tajusi lahjani. Siitä alkoi innostukseni pop- ja rock-musiikkiin. Isälläni oli suuri levyvalikoima, josta löytyi myös Soul Limbo. Hän laittoi sen soimaan eräänä päivänä ja tajusin, että mukana on soitin, jota osaan soittaa. Se oli hetki elämässäni, kun tajusin, että voin soittaa bändissä. 10-vuotiaasta lähtien olenkin ollut aina bändiläinen. 12-vuotiaasta olen tehnyt sillä rahaa. En oikein tiedä muusta."

Queen – News Of The World (1977)

"Uskomaton levy. Kaikki alkoi levyn kannesta, sitten mukaan tulivat We Will Rock You sekä We Are the Champions. Se on seikkailu. Se on kaikkea mitä rock-levyn pitää olla. Se on seikkailu, johon minä halusin mukaan. Lempityyppini kyseisestä yhtyeestä? Siihen minun on pakko sanoa Brian May, tietenkin."

The Who – Who’s Next (1971)

"Kuulin varmaan kappaleen Who´s Next ensimmäisen kerran ollessani yläasteella, mutta kuuntelen sitä edelleen. Se työ mitä Pete Townshend laittoi tuohon levyyn, ja kaikki ne kokeilut, joita hän teki, se on todellinen taideteos. Täydellinen. Koko bändi on loistava kokonaisuus tällä levyllä ja sen tajuaa, että jos joku heistä puuttuu, se ei ole enää The Who."

Led Zeppelin – Physical Graffiti (1975)

"Tämä oli levy, jota kuuntelin kuulokkeilla sen jälkeen, kun olin poltellut pilveä. Rakastan Trampled Under Footia, mutta myös Into The Light on myös mahtava. Levyllä on paljon sellaista kosketinsoittamista, mikä onnistui muuttamaan ajatusmaailmaani. "

The Clash – London Calling (1979)

"Ensimmäisenä tuli tietenkin kansi. Sen jälkeen tajusin, että tämä on jotain sellaista mitä minun bändini voisi soittaa. Tämä olikin ensikosketukseni punkiin. Se vain toimi ja todisti minulle sen, että punk toimii."

Metallica – Kill ’Em All (1983)

"Olin yläasteella ja metallimusiikki kiinnosti kovasti. Tämä levy oli kovinta kamaa mitä olin siihen mennessä kuullut. Se pitää pintansa edelleen. En ole koskaan kertonut jätkille, miten paljon tämä levy minulle merkitsee, mutta he voivat lukea sen täältä."

W.A.S.P. – W.A.S.P. (1984)

"Siinä oli vain sitä jotain. Se oli jollain tavalla tarpeeksi paha ja tarpeeksi raskas. Lyriikat olivat mahtavia ja melodia upeaa. Se oli levy, joka sanoi, että Los Angelesissa tapahtuu hienoja asioita ja minun on päästävä sinne."

Hanoi Rocks – Two Steps From The Move (1984)

"Tämä kuuluu myös niihin levyihin, jotka saivat minut kaipaamaan Los Angelesiin, ja miksi lopulta muutin sinne. Kun kuulin ensimmäisen kerran Hanoi Rocksin kappaleita, olin äimistynyt. He olivat kuin menneisyydestä, mutta silti he olivat uusia. Se kaikki oli vain tehty niin hyvin. Hanoi Rocksilla oli ulkonäkö ja heillä oli rytmi. Halusin vain olla osa sitä."

Lynyrd Skynyrd – One More From The Road (1976)

"Lynyrd Skynyrd on yksi kaikkien aikojen kovimmista bändeistä ja se näkyy juuri tässä levyssä. Se on alusta saakka hyvin inspiroiva. Tämä levy sopii kesään ja talveen. Se sopii kaikkeen."

The Rolling Stones – Exile On Main Street, Sticky Fingers and Get Yer Ya-Ya’s Out! (1972/1971/1970)

"Laitan nämä kaikki yhteen, sillä Rolling Stones on aina ykkönen minulle. Nämä ovat levyjä, joilla on ollut minuun suurin vaikutus. Exile On Main Street on todellinen mestariteos. Sticky Fingers oli ensimmäinen jota aloin ymmärtää ja et Yer Ya-Ya’s Out! oli levy, jonka ostin vahingossa."

Lue myös: Axl Rose lähetti roudarin hakemaan takkiaan toisesta maasta - ei noussut lavalle ilman sitä

Lähde: Team Rock

Kilpailut

Uusimmat