Kuva: Handout

Maj Karma julkaisi uuden kappaleen - kuuntele 101 tapaa olla vapaa

06.04.2018 13:40 - Reija Saarinen

Uusi albumi julkaistaan 4. toukokuuta.

Maj Karma julkaisi tänään uuden kappaleen, joka kantaa nimeä 101 tapaa olla vapaa. Kyseessä on 4. toukokuuta julkaistavan albumin nimikkobiisi.

- Joskus vuonna 2016 aloimme hetken mielijohteesta äänittää Peltisydämelle yllätysjatkolevyä. Piti tulla punkkia. Työnimi laatalle oli 'Bleach' erästä kohtuullisen tunnetun amerikkalaisyhtyeen albumia mukaillen. Eihän siitä mitään tullut. Punkkia muka. Tuppas pukkaamaan turhan hyvää virttä yllätyspunklevyksi. Ja koska olemme ajankäytön, suunnittelun ja taloushallinnan mestareita, päätimme muuttaa konseptia rahtusen, Maj Karman biisintekijä ja kitaristi Häiriö kertoo. 

- Plan b kuului seuraavasti: julkaisemme tripla-albumin, jonka jokainen kolmannes on oma kokonaisuutensa niin kappaleiden 'tyylisuunnan', soundien kuin miksaajankin suhteen. Triplaa hierottiinkin urakalla, ja huolella. Mutta eihän siitäkään valmista tullut. Tai olisi ehkä tullut, vuonna 2030. Oli nostettava siima Kokemäenjoesta, katsottava Lahja-hevosen suuhun ja 'kymmenen oksalla', kuten sanonnat kuuluvat. Tällä kertaa kokonaisuuden miettiminen, uudestaan, taas, oli helpompaa. Valikoimme kuluneiden parin vuoden sessioista kymmenen rapean loistavaa ja varjotonta laulua. Versio 3.0 sai nimekseen 101 tapaa olla vapaa.

 Uuden kappaleen pääset kuuntelemaan alta.

Kilpailut

Uusimmat