Kuva: Getty Images

Eagles otti haltuun ennätyksen USA:n myydyimmästä levystä - Michael Jackson jäi kakkoseksi

21.08.2018 10:45 - Iiro Myllymäki

Eaglesin hittikokoelma 1970-luvulta on nyt Yhdysvaltojen myydyin albumi.

Popin kuningas on syrjäytetty yhdeltä valtaistuimeltaan. Michael Jacksonin menestysalbumi Thriller ei enää ole kaikkien aikojen myydyin levy Yhdysvalloissa. Tämän tittelin on nyt vienyt yhdysvaltalaisen rockbändi Eaglesin hittikokoelma Their Greatest Hits 1971-1975.

Yhdysvalloissa levy-yhtiöiden ja ääniteteollisuuden etua ajava RIAA-järjestö suoritti Eaglesin kokoelma-albumin myynnistä uudelleenlaskennan yhtyeen levy-yhtiön toivomuksesta. Uudelleenlaskennan tuloksena selvisi, että kokoelmalevy on myynyt 38-kertaisesti platinaa, kun taas Thriller on myynyt 33-kertaisesti platinaa. Rolling Stone kertoo, että Thriller-albumin myyntiluvut on viimeksi tarkistettu viime vuonna.

Eaglesin hittikokoelma on nyt Yhdysvaltojen myydyin levy. (kuva: Getty Images)

Eagles on iloinnut uutisesta tiedotteessaan ja kiittänyt erityisesti fanejaan siitä, että he ovat pysyneet yhtyeen rinnalla sen 46-vuotisen historian ajan. Their Greatest Hits 1971-1975 -albumilta löytyvät muun muassa rockklassikot Take It Easy ja Witchy Woman.

Kokoelma-albumin myynti oli tarkistettu edellisen kerran vuonna 2006. Musiikin kuluttaminen on sittemmin muuttunut radikaalisti suoratoistopalvelujen suosion myötä, joten uusissa laskelmissa otettiin huomioon fyysisten albumien myynnin lisäksi myös striimausluvut ja digitaaliset lataukset.

Michael Jackson jäi kakkoseksi. (kuva: Getty Images)

RIAA:n uudelleenlaskenta toi Eaglesille muitakin hyviä uutisia. Nyt heidän vuoden 1977 Hotel California -albuminsa on laskelmien mukaan kolmanneksi myydyin albumi Yhdysvalloissa heti Michael Jacksonin Thrillerin jälkeen.

Eaglesin hittikokoelma ehti jo aiemmin olla liki vuosikymmenen Yhdysvaltojen myydyin albumi kunnes Michael Jacksonin kuoleman jälkeen Thriller vei kärkipaikan vuonna 2009.

Lue myös: Michael Jacksonin kuolemasta tuli kuluneeksi 9 vuotta - useat julkkikset muistivat legendaa kuvin

Lähteet: Rolling Stone, Telegraph

Kilpailut

Uusimmat