Kuva: Getty Images

Mikä on Metallican paras biisi? Radio Cityn juontajat paljastivat omat suosikkinsa

28.09.2018 10:00 - Reija Saarinen

Metallican tuotannossa riittää hittejä.

Kerroimme aiemmin tällä viikolla, että Metallica saapuu Suomeen jälleen ensi kesänä, 16. heinäkuuta. Tuolloin yhtye nähdään Kantolan tapahtumapuistossa Hämeenlinnassa. Luvassa on todellinen superkeikka,  joka ei varmasti jätä faneja kylmäksi.

Tulevan keikan kunniaksi päätimme koostaa jutun Metallican kovimmista kappaleista. Tällä kertaa valitsijoina olivat Radio Cityn juontajat.

Miten on

Pasi Purmonen, Cityn viikonloppu

"Kyseessä on Metallican paras biisi ihan kylmästi sen merkityksellisyyden johdosta omaan musiikkimakuun. Kun kotona oli vanhempien c-kasettikokoelmassa kuunneltavana lähinnä kotimaista iskelmää ja Junnu Vainion pornolauluja, ei unohdu tämän biisin ensimmäinen kuuntelukerta koskaan. Se tapahtui nuorisotalolla, 6-7-vuotiaana, kun kuulin tällaisesta mustasta tosi hurjasta levystä. Ensimmäisenä levyltä laittoi toveri soimaan Enter Sandmanin, ja rauhallisen alun kitaranäppäilyn jälkeen kun rummut rävähtää ja biisi lähtee kunnolla käyntiin, laajeni pupillit ja tästä ei ollut enää paluuta."

Teemu "Pastori" Potapoff, Cityn Aamu

"Mikä on paras Metallican biisi? Yhtä vaikea kysymys kuin "mikä on elämän tarkoitus?" Mikä valita täydellisen bändin liki täydellisestä diskografiasta? Jos pitää valita vain yksi kappale, niin tässä kohtaa valintani osuu kappaleeseen One.

Miksi juuri One? Yksi suurimmista syistä on se, että kappale liittyy vahvasti omaan nuoruuteeni. Biisihän itsessään on täydellinen metallikappale sanoituksia myöten. Kaiken kruunaa edelleen pysäyttävä video."

Akseli Kuhalampi, Cityn Päivä

"Kysyttäessä parasta biisiä bändin tuotannosta, menee se alkupäähän, Kill ’Em All, Ride The Lightning tai …And Justice For All -osastoille. Tällä kertaa ensin mainitulle. Perusteluna soundiltaan alkukantainen ja sahaava riffi, sekä vittumainen tunnelma muutenkin. Lisäksi tuolloin noin parikymppiset bändin jäsenet näyttivät biisin moniosaisuudella ja sanoituksilla sen, ettei tässä olla tekemässä mitään glamia tai glitteriä."

Henri Laukka, aluetuottaja

"Muistan elävästi kun ensimmäisen kerran löysin enoni levyhyllystä Metallican mustan albumin ja laitoin sen soimaan. Parin ensimmäisen biisin jälkeen olin myyty ja viimeistään neljäntenä raitana soinut The Unforgiven räjäytti raskaalla, mutta herkällä sointukulullaan tajunnan. Vasta aikuisiällä biisin lyriikat avautuivat tosissaan; Ryhmän paineessa muottiin pakotettu poika taistelee alistajiaan vastaan. Tärkeässä sanomassa on jotain äärimmäisen henkilökohtaista, mutta samalla yleismaailmallista."

Juha Valvio, Radio Cityn Iltapäivä

"Ensimmäinen muistikuva Metallicasta on Oulunkylä -93. Oli Snakepittiä ja kaikkea, T-paita maksoi jotain 150 markkaa. En tietenkään päässy keikalle mutta aidan taakse mentiin salaa kuuntelemaan. Muutenkin tulin vähän myöhäisherännäisenä tuohon Metallican tuotantoon. Black Album oli tietenkin ensimmäinen levy mikä mulla oli.

Enter Sandmanit ja Unforgivenit toki kuunneltiin ja sooloja opeteltiin soittamaan, mutta ko. albumin biiseistä eniten osui loppupään biisit. Siksi nyt valitsin The God That Failed -kappaleen, josta diggaan erityisesti."

Janica Saxelin, Radio Cityn Aamu

"Mun eka muistijälki Metallicasta on myös Oulunkylä 1993. Ääni kantoi kaupungin yli Itä-Helsinkiin asti ja se tais olla myös mun ensimmäinen kosketus rock-konserttiin. Biiseistä mun ehdoton ykkönen on Nothing Else Matters, sen herkkään syleilyyn on päättynyt useampi discoilta. Ja ne kitarat..tarvitseeko muuta edes sanoa?"

Jere "Jete" Ollinen, Cityn Ilta

"Mulle kolahti Metallica, kun sain vuonna 1991 käteeni bändin nimeä kantavan albumin. Välittömästi, kun Nothing else mattersin ensimmäiset akordit kajahtivat kaijuttimista, suorastaan jähmetyin paikalleni ja kylmät väreet kulki pitki selkäpiitä. Eihän sinä muu auttanut, kuin kaivaa oma kitara esiin ja ruveta treenaamaan biisiä. Fiilis oli aikamoinen, kun sain koko stygen menemään aina sooloa myöten."

KONSERTTI:

Metallica (USA) – Worldwired Tour

+ Special Guests: Ghost (SWE), Bokassa (NO)

Ti 16.7.2019 Kantolan tapahtumapuisto, Hämeenlinna

Portit auki klo 15

LIPUT:

Myyntiin pe 28.9.2018 klo 10

Palvelumaksuineen alkaen 89 euroa / 109 euroa (Golden Circle) Ticketmasterista

Lue myös: Metallica saapuu Suomeen! Luvassa todellinen jättikonsertti

Kilpailut

Uusimmat