Kuva: Lauri Kujanpää

Klamydian Vesku Jokinen: "Suomi on tällainen h**lvetin byrokratia"

30.09.2018 18:45 - Lauri Kujanpää

Vesku Jokinen rakastaa kotimaataan ja on ylpeä suomalaisuudesta.

Klamydia julkaisi 28. syyskuuta uuden albumin Kielletty Aikuisilta, josta löytyy kappale nimeltä Sääntö-Suomi. Yhtyeen puhelias solisti Vesku Jokinen kertoo Voice.Fi:n haastattelussa, mistä kappale oikein kertoo ja mikä Suomessa on hänen mielestään vikana.

- Suomi on tällainen helvetin byrokratia. Täällä on s**tanan monta sataa tuhatta ihmistä, joille maksetaan palkkaa siitä, että ne tekee muiden ihmisten elämästä mahdollisimman hankalaa. Mitä vitun järkeä siinä on, että ihminen yrittää pistää esimerkiksi yrityksen pystyyn ja sitä kautta maksaa verorahoja valtiolle ja se vaatii niin suuren säätämisen? Jotkut julkisen sektorin toimet pitäisi suoraan sanottuna lopettaa. Ei niillä tehdä mitään, jos ne vain hankaloittavat ihmisen elämää, Vesku täräyttää.

Vesku Jokinen tunnetaan kuitenkin siitä, että mies rakastaa kotimaataan suuresti - ongelmista huolimatta. Mies kertoo haastattelussa myös, mistä hän maassamme erityisesti pitää.

- Pidän esimerkiksi suomalaisesta rehellisestä luonteesta, tämän maan miljööstä, ja upeista maisemista. Suomi on helvetin hieno maa ja olen todella ylpeä suomalaisuudesta. Vaikka lähtisin minne, ei suomalaisuus eikä pohjalaisuus lähde musta mihinkään. Ongelmia on joka paikassa, niistä ei pääse mihinkään, Jokinen jatkaa.

Uusi albumi on nyt levykaupoissa sekä suoratoistopalveluissa. 30 vuotta kestänyttä uraansa Klamydia juhlii kiertueella, joka kattaa lähes koko Suomen. Kiertuepaikkakunnat löydät täältä.

Lue myös: Klamydia-solisti Vesku Jokinen hauskuuttaa kuvallaan - ei perinteisin julkaisu punkkarilta

Lue myös: Klamydia-laulajan irokeesi raivostutti suomalaisia: "Juntit juoksivat veitsen kanssa perässä"

Kilpailut

Uusimmat