Kuva: Getty Images

Parhaat metalliriffit rankattiin artistien toimesta - listalla useita yllättäjiä

02.10.2018 10:45 - Lauri Kujanpää - Luettu 1 658 kertaa

Metallican Creeping Death on listalla sijalla kolme.

Suosittu musiikkilehti Metal Hammer on laittanut järjestykseen 50 kovinta metalliriffiä sisältävää kappaletta. Lehti oli kysellyt useilta nimekkäiltä metallisoittajilta heidän suosikkiriffinsä ja koostanut vastauksista top 50 -listan.

Muutaman yllättävänkin nimen ja kappaleen sisältävä lista on mielenkiintoista luettavaa. Esimerkiksi ensimmäiseksi sijoittunut kappale ei ole se kaikista kuuluisin Sabbath-ralli. Myös Machine Headin Davidian on kenties hämmentävästi top 5:ssä.

Alta voit lukea viiden kärjen. Kyselyyn olivat vastanneet muun muassa Deftonesin, Paradise Lostin ja Testamentin muusikoita.

1. Black Sabbath - Symptom Of The Universe

Vuonna 1976 Sabotage-levyllä soinut kappale muistetaan varsinkin sen alkuriffistä, jota useat kitaristinalut ovat opetelleet soittamaan soittoharrastuksensa alkumetreillä. Kitaristi Tony Iommin kynästä sävelletty teos oli Sabbathin viimeisiä tunnettuja ralleja Ozzy Osbournen aikakaudelta. 

2. Megadeth - Holy Wars... The Punishment Due

Rust In Peace -levyn avausraita oli myös albumin ensimmäinen single. Yhdysvalloissa singlekappaleen avulla levy nousi Billboard 200 -listalla sijalle 23. Rust in Peace oli myös ensimmäinen Megadeth-albumi, jolla soittaa niin sanottu "klassinen kokoonpano" eli laulaja-kitaristi Dave Mustaine, bassotaiteilija David Ellefson, kitaristi Marty Friedman ja rumpali Nick Menza.

3. Metallica - Creeping Death

Tämä kappale tärähtää käyntiin heti alkumetreillä eikä anna armoa ollenkaan. Rumpujen ja kitaran yhteisrämistelyllä starttaava biisi sisältää useita upeita riffejä ja melodioita. Kappale kuullaan Metallican toisella kokopitkällä Ride The Lighting, joka näki päivänvalon vuonna 1984. 

4. Iron Maiden Run To The Hills

The Number of The Beast -albumin singlejulkaisu esitteli maailmalle Bruce Dickinsonin ensimmäistä kertaa Iron Maidenin keulilla. Tunnettuun rumpukomppiin sekä legendaariseen alkuriffiin perustuva kappale soi edelleenkin Iron Maidenin keikoilla ja on yksi yhtyeen tunnetuimmista biiseistä. 

5. Machine Head - Davidian

Davidian on Machine Headin esikoisalbumin Burn My Eyesin avausraita. Räväkkä ja rankka kipale on lohduton ja tarjoilee aimo annoksen kunnon groove metallia. Burn My Eyes oli pitkään levy-yhtiö Roadrunner Recordsin myydyin albumi. 

Koko listan eri muusikoiden kommenteilla varustettuna voit lukea tästä. 

Lue myös: Tony Iommi täyttää tänään 70 vuotta!

Lähde: Metal Hammer

 

Kilpailut

Uusimmat