Kuva: Getty Images

Tony Iommi kertoo, kuka on täydellinen esimerkki rokkielämästä: "Poltti kynttilää molemmista päistä"

09.10.2018 19:45 - Lauri Kujanpää - Luettu 1 335 kertaa

Black Sabbath -legenda ei kaipaa takaisin kiertueille.

Black Sabbath -legenda Tony Iommi osallistui 6. lokakuuta Herald Scotland -lehden haastatteluun ja kertoi pitkästi kiertuelämästä, urastaan ja nykypäivästä. Iommi puhui muun muassa huumeista, alkoholista sekä paljasti, kuka hänestä on esimerkki oikeasta rock-elämästä.

- Olen nähnyt monia ystäviäni tässä bisneksessä, ketkä ovat kuolleet kaman käyttämiseen, kuten Led Zeppelinin John Bonham. John oli hyvä ystäväni. Monet ovat eläneet kuten John, mutta silti ovat hengissä, Iommi kertoo haastattelussa. 

Iommi sanoi haastattelussa, että kiertue-elämä on loppuen lopuksi melko yksinäistä ja siksi haet viihdykettä muualta.

- Kiertueilla tulet yksinäiseksi ja tylsistyneeksi hotellihuoneissa, joten haluat etsiä viihdykettä jostain. Näimme tämän esimerkiksi Lemmystä. Hän oli täydellinen esimerkki rock and roll -elämäntyylistä. Monet muusikot, kuten Lemmy, polttivat kynttilää molemmista päistä. 

Tony Iommi on itsekin kokenut rockin houkutukset ja ollut bisneksessä mukana vuosikymmeniä. Mies rakastaa edelleen musiikkia, mutta ei kaipaa kiertueille.

- Rakastan lavalla olemista. Mutta lopetin kiertämisen, koska en jaksanut enää valvoa myöhään ja palaa keikoilta aamuyöstä hotellille. Rakastan kuitenkin soittamista ja kirjoittamista. Aion julkaista vielä musiikkia, mutta tuskin enää kierrän.

- Musiikki on ollut elämäni rakkaus. Se teki minusta minut ja joskus se aiheutti ongelmia. Rokki ei sovi naimissa olevalle ihmiselle: Olet jatkuvasti studiolla ja kiertueilla, niin se rikkoo väkisinkin liiton, Iommi sanoo.

Koko haastattelun voit lukea tästä.

Lähde: Hearld Scotland

Kilpailut

Uusimmat