Kuva: Getty Images

Bruce Dickinson sai motivaatiota syöpätaistelusta - "Ikinä ei tiedä, milloin täältä poistuu"

24.10.2018 21:45 - Lauri Kujanpää

Laulaja julkaisi viime vuonna elämäkerran What Does This Button Do:n.

Heavy-järkäle Iron Maidenin keulakuva Bruce Dickinson, 60, kertoi vastikään verkkolehti AndrewHaug.comille, että kovat koettelemukset ajoivat hänet kirjoittamaan omaelämäkerran What Does This Button Do:n. Elämästään kirjassa avoimesti kertova Dickinson sanoi haastattelussa, että varsinkin syöpätaistelu laittoi ajattelutapoja uusiksi.

- Ihmiset kysyivät minulta vuosia, milloin teen itsestäni kirjan. Kun voitin taisteluni syöpää vastaan, ajattelin että nyt on hyvä aika. Ikinä ei voi nimittäin tietää, mitä tapahtuu ja milloin täältä poistuu, Dickinson sanoi.

Dickinsonilla todettiin joulukuussa 2014 pään ja kaulan alueen syöpä. Syöpätaistelu antoi legendaariselle laulajalle suurta motivaatiota elämään ja mies kertoikin osallistuneensa yhä useampaan projektiin sen jälkeen, kun syöpä oli nujerrettu.

- Minulla oli kyllä monia projekteja päällä jo ennen kuin kuulin diagnoosista. Silloin kuitenkin viimeistään tajusin, miten paljon tekemättömiä asioita vielä onkaan elämässä ja nyt pyrin olemaan todella aktiivinen.

Dickinson sanoi myös, että useat samaa syöpää sairastavat kokevat paljon rankempiakin juttuja kuin hän itse.

- Useiden kehot vastaavat hoitoon ja syöpään eri tavalla kuin minun. Olin todella onnekas, että en kokenut niitä kaikkein pahimpia oireita.

Bruce Dickinson on rokkarielämänsä lisäksi muun muassa lentäjä, yrittäjä sekä bisnespuhuja, ja vierailikin vastikään Suomessa puhumassa sekä Kokkolassa että Turussa. Dickinson täytti tänä vuonna 60 vuotta, joten toivotaan, että herrasmiehen touhuista saadaan nauttia vielä pitkään.

Lue myös: Iron Maiden villitsi suomalaisyleisön Hartwall Arenalla - katso videoita eiliseltä keikalta

Lue myös: Iron Maiden keikkailee tänään Suomessa - sai haasteen suomalaisbändiltä

Lähde: Blabbermouth

Kilpailut

Uusimmat