Kuva: Getty Images

Metallican tuotanto laitettiin paremmuusjärjestykseen - viiden kärki yllättää

29.10.2018 13:45 - Lauri Kujanpää

Top 5 koostuu alkupään tuotannosta.

Metallijätti Metallica on musiikkihistorian suurimpia yhtyeitä. Yli sata miljoonaa myytyä albumia sekä edelleenkin järisyttävän kokoiset stadionkonsertit näyttävät, että yhtyeen meno ei tahdo hyytyä koskaan.

Rocksivusto Loudwire laittoi koko Metallican tuotannon paremmusjärjestykseen. Yhteensä 115 bändin biisiä päätyi listalle, josta kuitenkin puuttuvat kaikki coverit sekä Lulu-albumin teokset. Yllättävää on ehkä, että top 5:ssä ei ole yhtäkään bändin myydyimmän levyn, Black Albumin, kappaletta.

Katso top 5 alta - oletko samaa mieltä järjestyksestä?

5. Seek and Destroy (Kill 'Em All, 1983)

Yhtyeen debyyttialbumilta lohkaistu siivu on tunnettu tarttuvasta kertosäkeestään sekä melodisesta alkuriffistään. Biisiä kuullaan edelleenkin Metallican keikoilla, vaikka sen julkaisusta on aikaa jo yli 25 vuotta.

4. Master of Puppets (Master of Puppets, 1986)

Master of Puppets on Metallican yksi suurimmista hiteistä koskaan. Se on usean kitaristin suosikkikappaleita varsinkin harjoittelun alkuvaiheilla, sillä sen tarttuvat riffit on vain pakko päästä soittamaan.

3. For Whom the Bell Tolls (Ride the Lightning, 1984)

Kappale on varsinkin edesmenneen bassotaiteilijan Cliff Burtonin taidonnäyte. Pitkällä introlla alkava metalliklassikko sisältää monta suurenmoista osaa ja useissa basso korostuu varsin kovasti.

2. Hit the Lights (Kill 'Em All, 1983)

Räminää ja räiskettä tarjoileva tunnettu trash metal -klassikko on Loudwiren toimitukselle Metallican historian toiseksi paras kappale. Biisi on debyyttialbumin avausralli eikä anna ollenkaan armoa kuuntelijalle - siinä jyrätään kaasupohjassa alusta loppuun ja esitellään heti, millaisesta yhtyeestä olikaan kyse.

1. Damage, Inc. (Master of Puppets, 1986)

Hieman ehkä yllättävästi sivuston toimitus valitsi parhaimmaksi kappaleeksi Damage Inc:in. Master of Puppets -albumin päätösraitana tunnettu mestariteos on melodinen, raaka ja siinä kuullaan yllätykseksi myös Cliff Burtonin taustalaulua.

Koko listan voit katsoa täältä.

Lue myös: Metallican Robert Trujillo täytti 54 vuotta - sai yhtyeeltä sotkuisen yllätyksen kesken konsertin

Lue myös: Metallican hyväntekeväisyyskonsertti sai vieressä asuvat ihmiset suunniltaan

Lähde: Loudwire

Kilpailut

Uusimmat