Kuva: Getty Images

The Beatlesin hittilevy julkaistiin 50 vuotta sitten - teki vaikutuksen myös tunnettuun rikolliseen

22.11.2018 13:45 - Lauri Kujanpää

Albumi on myynyt pelkästään Yhdysvalloissa yli 9,5 miljoonaa kappaletta.

Legendaarinen The Beatles julkaisi 22. marraskuuta vuonna 1968 klassikkoalbuminsa The Beatles, joka tunnetaan myös nimellä The White Album. Teos sisältää muun muassa sellaisia kappaleita kuin While My Guitar Gently Weeps, Helter Skelter, Back in the U.S.S.R ja Ob-La-Di, Ob-La-Da.

The White Albumille ominaista oli sen suuri vaihtelevuus, jossa kuultiin kauniita melodioita, rokkaavimpia paloja sekä esimerkiksi vahvoja blues-vaikutteita. Siinä vierailee myös kitarasankari Eric Clapton, joka soittaa George Harrisonin säveltämässä kappaleessa While My Guitar Gently Weeps.

Albumi sijoittui useassa eri maassa listaykköseksi ja on myynyt pelkästään Yhdysvalloissa yli 9,5 miljoonaa kappaletta. Se on yhtyeen yksi menestyneimmistä albumikonaisuuksista maailmanlaajuisesti.

Media ja kriitikot arvostivat albumia kovasti, mutta se keräsi myös ikävää julkisuutta: Tunnettu kulttirikollinen Charles Manson on nimittäin sanonut albumin vaikuttaneen hänen ajattelutapoihinsa.

The Beatlesin musiikki vaikutti vahvasti koko pop- ja rock-kenttään ja elää edelleenkin miljoonien fanien sydämessä. Alta voit kuunnella Helter Skelterin.

Lue myös: Beatles-faneilla on mahdollisuus omistaa nyt pala yhtyeen historiaa - tällä kertaa kaupataan tiiliä

Lue myös: Beatles-legendan bassoa kohdellaan paremmin, kuin tavallista pulliaista

Lue myös: Paul McCartney: Inspiroidun vessassa

Lähteet: Wikipedia, BeatlesBible

Uusimmat