Kuva: Getty Images

Steve Harris kehuu Blaze Bayleyn kanssa tehtyjä Iron Maiden -albumeita - "Tärkeä osa uraamme"

10.12.2018 13:45 - Lauri Kujanpää

90-luvulla metalli oli maailmanlaajuisesti alamäessä.

Iron Maidenin johtohahmo Steve Harris, 62, osallistui vapaapainistakin tunnetuksi tulleen, Fozzy-yhtyeen laulajan Chris Jerichon podcastiin ja kaksikko päätyi puhumaan Blaze Bayleyn aikaisista Maiden-albumeista. Jericho sanoi Harrikselle, että varsinkin The X Factor oli miehen mieleen. Tähän Harris vastasi seuraavasti:

- Minäkin todella pidän siitä albumista. Se on minulle hyvin henkilökohtainen. Muistan sanoneeni noihin aikoihin, että albumit, jotka teemme Bayleyn kanssa, nousevat arvostukseen vasta myöhemmin... Ja näinhän siinä sitten kävi. Niitä arvostetaan nykyään paljon enemmän kuin silloin 90-luvulla. Nuo albumit ovat kyllä pirun kovia, jos minulta kysytään.

Harris kertoi myös, että albumit olivat tärkeä osa Iron Maidenin uraa.

- Kun albumeja tehtiin, taistelimme jatkuvasti kaikesta. Metalli oli maailmanlaajuisesti alamäessä ja kaikki asiat siinä ympärillä kasvattivat paineita. Mutta kun taistelet kovasti, siinä on elementtinä tuli mukana ja pidän siitä. Tuo ajanjakso Bayleyn kanssa oli todella tärkeä osa uraamme. Muusikolla on ylä- ja alamäkensä ja on hienoa, että koskaan ei tiedä, mitä kulman takana odottaa.

Yksi X-Factorin tunnetuimmista kappaleista on Sign Of The Cross, joka kuultiin myös edellisillä Suomen keikoilla toukokuussa. Kuuntele ralli alta.

Lue myös: Iron Maiden -nokkamies Bruce Dickinson saapuu Suomeen - luvassa lämminhenkinen tilaisuus

Lue myös: Bruce Dickinson sai motivaatiota syöpätaistelusta - "Ikinä ei tiedä, milloin täältä poistuu"

Lue myös: Fanit laittoivat Iron Maidenin kappaleet paremmuusjärjestykseen - katso lista

Lähde: Blabbermouth

Kilpailut

Uusimmat