Kuva: All Over Press

Dave Mustaine ja Scott Ian neuvovat nuoria - 'Älä perusta bändiä'

11.01.2019 20:45 - Lauri Kujanpää

Me rakastamme soittaa tätä musiikkia, koska rakastamme vuorovaikutusta yleisön kanssa, Mustaine kertoo.

Megadeth-keulakuva Dave Mustaine, 57, ja Anthrax-kitaristi Scott Ian, 55, puhuivat Loudersoundin haastattelussa metallin nykytilasta. Haastattelija kysyi kaksikolta, kuinka metallimusiikki tällä hetkellä voi ja vastaukset olivat pääosin positiivisia.

- Metalli voi hyvin! Me olemme edelleenkin täällä, teemme levyjä, myymme lippuja ja pidämme hauskaa. Voisi melkein sanoa, että mikään ei ole muuttunut viimeiseen 30 vuoteen.  Ainoastaan yleisö on selvästi nuorentunut! Ian kertoo ja Mustaine jatkaa:

- Olen Scottin kanssa samaa mieltä siitä, että yleisö on nuorempaa, mutta myös henki bändeissä on todella nuorekas. Me rakastamme soittaa tätä musiikkia, koska rakastamme vuorovaikutusta yleisön kanssa.

Haastattelussa päädyttiin myös miettimään, millaisia neuvoja kaksikko antaisi, jos joku astuisi nyt tilaan sisään ja kertoisi haluavansa perustaa metallibändin.

- Että älä perusta, Mustaine veistelee.

- Käskisin vartijoita heittämään hänet ulos, Ian vastaa nauraen ja jatkaa: - Oikeasti sanoisin, että mene katsomaan Code Orangea. He muistuttavat meitä vuonna 1981, kun kaikki mitä halusimme liittyi päänheilutukseen ja musiikin soittamiseen ihmisille.

- Tuo on itseasiassa juuri se, mikä nykyään puuttuu. Kaikki nämä uudet bändit, nämä hemmotellut kakarat, joiden vanhemmat ovat tohtoreita, investoivat rahansa isoihin ruutuihin ja räjähteisiin ja tanssiviin tyttöihin ja egoramppeihin. He eivät tiedä, miten oppirahat pitäisi maksaa, Mustaine päättää.

Lue myös: Anthrax haluaa yhteistyöhön Lady Gagan kanssa

Lue myös: Megadethin Dave Mustaine haluaa metallimusiikille toisen kategorian Grammy-gaalaan

Lue myös: Dave Mustaine: Megadeth perustettiin alunperin kostoksi Metallicalle

Lähde ja koko haastattelu: Loudersound

Kilpailut

Uusimmat