Kuva: Senja Rapila

Remu Aaltonen ottaa kantaa nykymusiikkiin - 'Ne eivät tajua, että hymy tärkeämpi kuin peppu'

18.01.2019 15:15 - Lauri Kujanpää

Remu Aaltonen julkaisee tänään 18. tammikuuta live-albumin Remu & Hurriganes : Last Call - Live In Helsinki.

Hurriganes-legenda Remu Aaltonen, 71, julkaisee tänään 18. tammikuuta live-albumin Remu & Hurriganes : Last Call - Live In Helsinki, joka on taltioitu miehen jäähyväiskeikalta Helsingin Jäähallista. Albumista on tulossa myös sekä vinyyli-, että c-kasettiversio.

- Kyyti on ollut kylmää ja olen hel*etin tyytyväinen koko julkaisuun. Jäähyväiskeikka oli ikimuistoinen tapahtuma, jossa sai soittaa mahtavien artistien kanssa, Aaltonen hehkuttaa Voice.Fi:n haastattelussa.

Idea kasetti- ja vinyylijulkaisuun tuli muualta kuin Aaltoselta itseltään.

- Minun ei tarvitse ajatella niitä asioita, vaan ne tulevat ihan muuta kautta, ja minulla on onneksi tällainen ihminen, joka näistä päättää. Itse elän vieläkin kivikaudella ja on mahtavaa, että julkaisu nähdään näin – vinyyleissä sekä c-kaseteissa on sellaista lämpöä, mitä digitaalisissa julkaisuissa ei ole.

Hurriganes on yksi legendaarisimpia suomalaisia rock-yhtyeitä kautta aikojen. Suosio on ollut Aaltosen mukaan hieman "aaltoilevaa".

- Suosio menee aaltoliikkeellä, että välillä jutut muistetaan ja välillä ei. Sitä esimerkiksi kinuttiin todella kauan, että lähtisin rundille, ja niin se piti sitten perhana tehdä.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

(kuva: AOP)

Aaltonen ottaa haastattelussa kantaa myös nykymusiikkiin.

- Ihmiset eivät osaa enää rokata, joten he eivät osaa enää elääkään. Räpistä ja muusta puuttuu ilo kokonaan. Rokki on sitä, että siinä liikutaan, nautitaan ja iloitaan. Nykyään ihmiset treenaavat esimerkiksi joraamista niin, että vain peppu näyttää hyvältä - ne eivät tajua sitä, että hymy on paljon tärkeämpi asia.

Ihmisillä on elämässä erilaisia intohimoja, mutta rakkauksia voi olla Aaltosen mukaan vain yksi. Hänelle on selvää, että musiikki on hänen elämänsä rakkaus.

- Ihmiset elävät elämäänsä monella eri tavalla. Toiset rakastuvat ja perustavat perheitä, mutta minä en ole siinä onnistunut. Olen ajatellut, että ihmisellä voi olla ainoastaan yksi rakkaus ja minulla se on musiikki. Musa antaa niin paljon, että siinä ei ole aikaa naisille, Aaltonen päättää.

Radio Nova, Iskelmä, Radio City ja Voice.Fi ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Eläkkeelle jäävä Remu Aaltonen Ilta-Sanomissa: "Olen ollut paras isä"

Lue myös: Get on! Remu Aaltonen täyttää tänään 70 vuotta - "En tunne olevani kuuluisa"

Kilpailut

Uusimmat