Kuva: Lauri Kujanpää

Beast In Black haki vauhtia kevääseen Nightwish-kiertueelta - "Vastaanotto oli lämmin"

22.01.2019 10:45 - Lauri Kujanpää

Tuleva albumi kantaa nimeä From Hell With Love.

Vuonna 2015 perustettu suomalainen metalliylpeys Beast In Black julkaisee uuden albuminsa 8. helmikuuta ja lähtee sen jälkeen ensimmäiselle omalle Euroopan-kiertueelleen. Yhtyeen Anton Kabanen, 31, ja Kasperi Heikkinen, 38, kertovat Voice.Fi:lle, että viimeiset kolme vuotta ovat olleet nousukiitoa.

- Kaikki hommat ovat onneksi menneet nousujohteisesti. Ensimmäinen ajatus silloin muutama vuosi sitten oli se, että albumi tulisi ulos jo vuoden 2015 lopussa, mutta ensimmäinen single tulikin vasta vuonna 2017. Debyyttilevyn jälkeen hommat alkoivat onneksi rullaamaan: Tuli radiosoittoa, YouTubessa paljon katselukertoja, hyvää palautetta ja tien päällekin on päästy, Kabanen sanoo.

Beast In Black sai Berserker-albumin julkaisun jälkeen osakseen hehkutusta ja ylistystä niin faneilta kuin musiikkimedioiltakin. Suosio on ollut uudeksi yhtyeeksi kohtuullisen kovaa ja miehet sanovatkin, että suosiota ei osannut odottaa.

- Kyllähän se tuli täysin yllätyksenä, Kabanen sanoo ja antaa Heikkisen jatkaa:

- Odotin kyllä, että mahdollisuus mielenkiinnolle on. Ehkäpä sitä ei osannut odottaa, että miten nopeasti hommat lähtivät rullaamaan, ja että näin moni kiinnostuu tekemisistä. Päivä kerrallaan kuitenkin mennään, Heikkinen hymyilee.

Kasperi Heikkinen soitti monta vuotta Accept-legenda Udo Dirkschneiderin kanssa, mutta jätti yhtyeen ja liittyi Beast In Blackiin.

- Siinä oli jo pelkkiä käytännön syitä, sillä Udolla alkaa olemaan jo ikää ja kilometrejä, ja ei kukaan pysty loputtomasti kiertämään. Itse, kun on nuorempaa sukupolvea, pitää miettiä myös omaa uraa. Antonin kanssa hommat ovat aina toimineet kemiatasolla ja näin tässä hyvän sauman, johon sai mahdollisuuden tarttua. Onneksi hommat ovat edenneet näin kivasti eikä ole tarvinnut katua mitään, Heikkinen pohtii.

Uusi Albumi ja uudet kujeet

Uusi albumi From Hell With Love julkaistaan 8. helmikuuta ja muutaman maistiaisen fanit ovat jo levyltä päässeet kuuntelemaan: Kappaleet Die by the Blade sekä Sweet True Lies ovat hyvin 80-lukuun painottuvia heavy-kappaleita. Kabanen kertoo, että levy on vahva melodinen kokonaisuus.

- Valtaosan mielestä tuleva albumi on varmaankin hyvin kasaria, vaikka se ei ollut mitenkään tietoista. Kun biisejä kuunnellaan ja valitaan albumille, niin parhaathan sinne päätyvät. Tärkeintä, että kappale on hyvä ja se toimii. Albumista on tulossa vahva melodinen kokonaisuus, Kabanen kertoo.

- Levyn kanssa kävi myös niin, että ehdittiin tehdä se juuri ja juuri valmiiksi ennen Nightwish-kiertuetta. Kiire siinä meinasi tulla, Heikkinen jatkaa.

Beast In Black aloittaa ensimmäisen pääesiintyjäkiertueensa keväällä. Yhtye haki keikoilleen hyvää "alkulämpöä", sillä he esiintyivät järkälemäisille yleisömassoille Nightwishin lämmittely-yhtyeenä Euroopassa viime syksynä. Kabanen sanoo, että tutustui Nightwishin jäseniin jo vuonna 2011.

- Nightwishin manageri tuli keikoille vuonna 2011, kun soitin Battle Beastissä, ja päädyimme myös rundille heidän kanssaan. Sen jälkeen on tullut pidettyä yhteyttä, ja on mahtavaa, että päästiin nyt Beast in Blackin kanssa mukaan, Kabanen hehkuttaa.

- Pitää sanoa se, että vastaanotto oli tuolla rundilla lämmin ja paikat olivat isoja. Kun mentiin paitakojulle hengailemaan, niin sielläkin oli todella paljon jengiä juttelemassa. Tuo kiertue auttoi varmasti tuomaan nimeä enemmän esille, Heikkinen täydentää.

Anton Kabanen erotettiin perustamastaan Battle Beast -yhtyeestä dramaattisesti vuonna 2015. Mies kertoo, että ei ole sen jälkeen ollut missään yhteyksissä vanhoihin soittokavereihinsa.

- Ei me olla missään yhteyksissä. Helmi-maaliskuussa 2015 ollaan viimeksi puhuttu. Molemmat keskittyvät nyt omiin juttuihin, Kabanen päättää.

Radio City ja Voice.Fi ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Tarja Turunen avautuu väleistään Nightwishin jäseniin: "Heillä on oma elämänsä ja minulla oma.."

Lue myös: Floor Jansen pelasti Nightwishin? "Hän palautti hymyn yhtyeen kasvoille"

Uusimmat