Kuva: All over PRess

Slash muistelee Welcome to the Jungle -kappaleen tekoa - "Siinä oli jotain maagista"

04.02.2019 20:15 - Niki Miettinen

Appetite For Destruction -albumin avauskapple nosti Guns 'N Roses -yhtyeen kuuluisuuteen 80-luvun loppupuolella.

80-luvun loppupuolella Guns N’ Roses teki historiaa Appetite For Destruction -debyyttialbumillaan, ja se oli yllätys bändin soolokitaristi Slashille, 53. Hän muisteli Loudersound-julkaisun haastattelussa albumin ja sen avauskappaleen Welcome to the Jungle -tekemistä.

Slash oli 22-vuotias, kun albumi julkaistiin vuonna 1987. Levy myi silloin 30 miljoonaa kopiota ympäri maailman ja on kaikkien aikojen parhaiten myynyt debyyttialbumi Yhdysvalloissa.

Slash on kertonut Loudersoundille, ettei itse uskonut bändin menestyvän tuohon aikaan.

- Jos joku olisi sanonut minulle, että me menestymme tällä levyllä, olisin nauranut heille. Emme ikinä tehneen niin kuin oletettiin emmekä kopioineet muiden tapoja. Teimme vain kunnon katujen rock'n'rollia.

Appetite for Destruction -albumi määritteli Gunnarit yhdeksi legendaarisimmista rock-bändeistä, ja kitaristin mielestä sen avauskappale Welcome to the Jungle kuvastaa yhtyettä parhaiten. Se oli ensimmäisiä kappaleita, joita yhtye teki yhdessä kesäkuisessa Los Angelesissa vuonna 1985.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

(kuva: AOP)

Slash muisteli tuota aikaa, jolloin hän oli Axl Rosen, 56, kanssa hyvin läheisiä. Slashin äiti antoi esimerkiksi Rosen nukkua heidän kellarissaan, jossa Welcome to the Jungle -kappaleen ensimmäiset kitarasoinnut keksittiin.

- Soittelin yksikertaista riffiä akustisella kitaralla ja Axl tykkäsi siitä, joten seuraaviin bändiharjoituksiin muovasimme sen kokonaiseksi kappaleeksi. Se oli oikeastaan ensimmäinen kappale, jonka sävelsimme yhdessä ja sen tekemiseen osallistui lopulta koko bändi. Kirjoitimme sitä kappaletta todella spontaanisti, eikä kukaan ajatellut liikoja juuri tuolloin vuosina 1985-86, kun elimme todella huolimattomasti ja vain soitimme yhdessä. Sitä eivät kaikki pääse kokemaan, ja siitä se kappale syntyi kuin itsestään.

Slash kertoi julkaisulle Rosen keksineen kappaleen nimen ja lyriikat, kun laulaja oli käynyt ystävänsä Torin luona Seattlen lähellä, ja oli ollut pois Los Angelesista hetken aikaa. Rose muisti miltä hänestä tuntui, kun saapui kaupunkiin toiveikkaana nuorena miehenä vuonna 1982. Niistä muistoista Rose kirjoitti kappaleeseen.

- Ne olivat todella kuvaavat lyriikat. Todella aidot ja jos elit Los Angelesin slummeissa, niin pystyit samaistumaan kappaleeseen.

Slashin mielestä kappale on todiste siitä, miten ainutlaatuinen kemia yhtyeen jäsenillä oli siihen aikaan.

- Welcome to the Junglessa oli jotain maagista - kaikessa siinä, miten se saatiin aikaan. Se on yhtyettä parhaiten kuvaava kappale, Slash lopetti haastattelun.

Lue myös: Guns N' Rosesin kiertue takonut hurjia summia - teki myös historiaa

Lue myös: Slash vahvistaa, uusi Guns N´ Roses -levy tekeillä - edellisestä 25 vuotta

Lue myös: Alx Rosen mielestä Queen on maailman paras orkesteri - paljasti myös kovimman keulakuvan

Lähde: Loudersound

Kilpailut

Uusimmat