Kuva: All over press

Tiesitkö? Sweet Home Alabama -kappaleen taustalla yllättävä syntytarina

08.02.2019 11:15 - Niki Miettinen

Lynyrd Skynyrdin kitaristi kertoi miksi yhtyeen edesmennyt keulakuva Ronnie Van Zant kirjoitti suositun kappaleen.

Lynyrd Skynyrd -yhtyeen kitaristi Gary Rossington, 67, muisteli bänditoveriaan Ronnie Van Zantia, joka menehtyi traagisesti 29-vuotiaana lento-onnettomuudessa vuonna 1977. Rossington kertoi Van Zantin kirjoittaneen Sweet Home Alabama -kappaleen närkästyneenä muusikko Neil Youngille, 73. 

Kitaristi kertoi Ultimate Calassic Rock Nights -radio-ohjelmassa, että Van Zant oli loukkaantunut 70-luvun alkupuolella Youngin kappaleista Southern man ja Alabama, koska ne kuvastivat Van Zantin mielestä Yhdysvaltojen eteläisiä osavaltiota huonossa valossa.

Kappaleet olivat Youngin protesti eteläisiä osavaltioita kohtaan, koska osavaltioiden rasistisista rikoksista uutisoitiin tuolloin huomattavasti.

- Ronnie otti asian henkilökohtaisena loukkauksena, koska oli Youngin suuri fani. Siksi hän kirjoitti Sweet Home Alabama -kappaleeseen säkeistön Neil Youngista, koska tuolloin kiertelimme klubikeikoilla Alabaman pikku kylissä. Kylissä oli todella kaunista ja meillä oli erittäin hauskaa sekä yleisöt olivat mahtavia. Rakastamme kuitenkin Youngia ja hänen musiikkiaan erittäin paljon, Rossington muisteli ohjelmassa.

Sweet Home Alabama oli Lynyrd Skynyrdin toinen single Second Helping -albumilta ja siitä tuli yhtyeen suosituin kappale hyvin nopeasti julkaisun jälkeen. Kappale saavutti yhtyeen korkeimman sijoituksen suositulla Billboard Hot 100 -musiikkilistalla, kun se nousi siellä sijalle kahdeksan.

Lue myös: Nyt on kova cover! Metallica pärätytti ilmoille varsinaisen klassikon

Lue myös: Slash muistelee Welcome to the Jungle -kappaleen tekoa - "Siinä oli jotain maagista"

Lue myös: Tunnetut rocktähdet kertoivat poikuutensa menettamisestä - "Muistan yhä isäni sanat"

Lähde: UltimateClassicRock

Uusimmat