Kuva: AOP

Jyrki 69 kertoo Radio Citylle, kuinka The 69 Eyes sai nimeä USA:ssa - "Loppuunmyytyjä keikkoja"

13.02.2019 19:00 - Lauri Kujanpää - Luettu 1 976 kertaa

The 69 Eyes täyttää tänä vuonna 30 vuotta.

Jyrki 69, 50, lähtee yhtyeensä The 69 Eyesin kanssa kiertueelle Yhdysvaltoihin 10 vuoden tauon jälkeen. Mies kertoi Radio Cityn Päivän Akseli Kuhalammen haastattelussa tunnelmia kiertueesta, sekä sen, että bändi täyttää tänä vuonna 30 vuotta.

- Meillä on juhlavuosi käynnissä, sillä bändi täyttää 30 vuotta. Siitä kuitenkin enemmän sitten myöhemmin, Jyrki 69 sanoo ja jatkaa puhumalla USA-rundista.

- Lähdemme Jenkkeihin 10 vuoden tauon jälkeen ja olemme asiasta erittäin innoissamme. Musabisnes muuttui kovasti 10 vuotta sitten, eikä sen jälkeen ole ollut ehkä mahdollisuuttakaan lähteä sinne. Rundin nimi on Back From The Grave, ja se tarkoittaa sitä, että vaikka olemme olleet koko ajan aktiivisia, niin Jenkkeihin nähden "nousemme haudasta".

Jyrki 69 kertoo haastattelussa myös, kuinka he nousivat 10 vuotta sitten esille Yhdysvalloissa.

- Tulimme amerikkalaisille tutuksi muun muassa Jackass-ohjelmasta, joka oli kova juttu ennen YouTubea ja muita. Esiinnyimme ohjelmassa itse sekä meidän musiikkia kuultiin siinä. Sitten esimerkiksi aikoinaan, kun oli MySpace-sivusto, niin mallipersoona Tila Tequila nosti meitä siellä esille. Nämä asiat auttoivat tuomaan nimeä Amerikassa esille ja sen huomasi silloin kiertueellakin, kun oli loppuunmyytyjä keikkoja.

The 69 Eyes esiintyy ensi kesänä Suomessa muun muassa Rockfestilla.

- Se on mahtavaa, kun samana päivänä soittaa KISS. Viimeksi kun KISS oli Tampereella, niin soitimme sielläkin. Sieltä on muuten yksi hauska muisto, Jyrki69 vihjaa ja jatkaa:

- Kun olimme soittaneet, niin totta kai ajattelimme, että nyt KISS saapuu paikalle ja koko takahuonetila tyhjennetään. Niin ei kuitenkaan käynyt ja katsoin, että tuossahan on Gene Simmons lippis päässä. Oli mahtavaa, kun sai olla KISSin vieressä toisessa kontissa.

Jyrki 69 puhuu haastattelussa myös kiertämisen eroista Suomen ja ulkomaiden välillä.

- Me ollaa eksotiikkaa ulkomailla - sinisilmäisiä, pitkiä, pohjalaisia tyyppejä ja puhutaan kummallista kieltä. Suomessa keikkaillaan aika aktiivisesti ja täällä meidät voi nähdä ihan vaan vaikka sporapysäkillä. Ulkomailla olemme siis ehkä enemmän myyttisempiä hahmoja.

Kuuntele Radio Cityn Päivää joka arkipäivä kello 10-14.

Voice.fi Ja Radio City ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Jyrki69 soolouralle! Levyn kappaleita kuullaan kauhuelokuvissa

Lue myös: The 69 Eyes julkaisi musiikkivideon, joka vilisee tunnettuja rock-mestoja - katso Lady Darkness

Lue myös: KISS jättää hyvästit suomalaisille faneilleen ensi kesänä - myös Def Leppard nähdään Hyvinkäällä

Kilpailut

Uusimmat