Kuva: AOP

Bruce Dickinson Iron Maidenin eläköitymisestä - "Emme kuole koskaan"

16.03.2019 15:15 - Lauri Kujanpää

Dickinson vertasi bändiä lentokapteenina olemiseen.

Iron Maiden -solisti Bruce Dickinson, 60, puhui Late Motiv -ohjelman haastattelussa bändin eläköitymisestä ja vertasi sitä lentokapteenina olemiseen.

- En näe syytä, miksi meidän pitäisi koskaan eläköityä. Lentokapteenina sanotaan aina, että kukaan ei kuole lentokoneessa. Vaikka hemmon pää olisi irti hänen kehostaan, hän ei ole kuollut, koska jos pomo, kapteeni tai joku sanoo "Tuon kaverin pää tippui juuri" "Onko hän kuollut?" "No, hän ei ole kuollut, ennen kuin joku sanoo virallisesti, että hän on kuollut". Joten, kukaan ei kuole, ennen kuin joku nousee ja julistaa "Kyllä, hän ehdottomasti kuollut". Joten se sama asia on rokissa ja rokkibändeissä. Emme kuole koskaan. Vaikka olisimme oikeasti kuollut, emme silti koskaan tavallaan poistu, Dickinson veistelee.

Dickinson on ammatiltaan lentäjä ja kertoo asiasta.

- Kun aloin lentämään yhtyettämme ympäri maapallon, olin jo valmiiksi tehnyt sitä paljon. Lennätin muun muassa Iso-Britannian hallitusta. Se pitää minut poissa myös siitä, että en juo itseäni kuoliaaksi. Teetä ja kahvia vain.

Mies intoutui myös puhumaan Iron Maidenin lyriikoista ja konserteista.

- Me kirjoitamme kappaleita kuolemasta, uudelleensyntymisestä, sodasta, rutosta ja niin edelleen. Mutta se saa ihmiset iloisiksi, joten mikä voisi mennä vikaan. Tulet meidän konserttiimme ja saat sen kaiken. Tällä kiertueella meillä on kolme osaa: Sota, uskonnot ja helvetti, joka tuo kaiken hyvän ja huonon ihmiskunnasta. Kohdataanpa tämä: Minne kaikki coolit ihmiset päätyvät? Jos haluat esimerkiksi juhlia, niin päädyt helvettiin. Niin kuin AC/DC laulaa, helvetti ei ole paha paikka olla.

Iron Maiden esiintyi viime toukokuussa kahdella keikalla Helsingissä. Alta voit katsoa, miltä meno näytti.

Lue myös: Bruce Dickinson muistelee Porissa sattunutta traagista Iron Maiden -keikkaa: 'Kuin maailmanloppu'

Lue myös: Bruce Dickinson sai motivaatiota syöpätaistelusta - "Ikinä ei tiedä, milloin täältä poistuu"

Lue myös: Bruce Dickinson Voice.fi:n haastattelussa: "Multitaskaus on hevonp*skaa"

Lähde: Blabbermouth

Kilpailut

Uusimmat