Kuva: AOP

Mötley Crüen musiikin suosio kasvoi radikaalisti - taustalla selkeä syy

30.03.2019 12:15 - Niki Miettinen

Kaikissa suosituissa musiikin suoratoistopalveluissa yhtyeen musiikkia on kuunneltu moninkertaisesti The Dirt-elokuvan julkaisun jälkeen.

Shokeeraavan Mötley Crüe -yhtyeen kappaleita on kuunneltu musiikin suoratoistopalveluissa huomattavasti enemmän nyt, kun heistä kertova The Dirt -elokuva julkaistiin Netflix-palvelussa viime viikon perjantaina. Bändin suosio on kasvanut Spotifyssa 570 prosentilla, Deezerissä 669 prosentilla, Apple Musicissa 900 prosentilla ja iTunesin latauksissa 2 027 prosentilla, kertoi Deadline-julkaisu.

Ilmiö on kansainvälinen, koska Mötley Crüen -musiikki on iTunesin listoilla parhaan kymmenen joukossa yli 150 maassa. Bändin elokuvaa varten tehty The Dirt -levy on noussut maailmanlaajuisesti parhaan viiden albumin joukkoon kaikissa musiikkigenreissä. Levyllä on heidän neljä uutta kappalettaan, kuten The Dirt (est.1981) ja Mötley Crüen versio Madonnan Like a Virgin -kappaleesta.

Spotifyn mukaan bändin musiikkia on kuunneltu päivittäin kahdeksan kertaa enemmän kuin ennen, koska kuuntelukerrat ovat nousseet noin 400 000:sta yli 3,6 miljoonaan.

Heidän elokuvansa on myös erittäin pidetty katsojien joukossa, koska sen on saanut Rotten Tomatoes -sivustolla lähes yhtä korkean arvostuksen kuin Queen-yhtyeestä kertova Bohemian Rhapsody -leffa.

Mötley Crüe -yhtyeen vaiheista kertova samanniminen elämänkertakirja on myös Amazon -verkkokaupassa tällä hetkellä myydyin musiikkikirja.

Lue myös: Mötley Crüe -elokuvan koskettava kohtaus tuotti ohjaajalle vaikeuksia - "Vihasin jokaista sekuntia"

Lue myös: Mötley Crüe ja Netflix haastettiin oikeuteen - työntekijä vaatii miljoonakorvauksia

Lue myös: Mötley Crüe -elokuva julkaistiin - luvassa huumesekoiluja, rokkia ja alastomia naisia

Lähde: Deadline

Kilpailut

Uusimmat