Kuva: YouTube

Rammsteinin kotimaan kauheuksia kuvaava musiikkivideo nähtävissä - nostatti kohun ennen julkaisuaan

29.03.2019 22:45 - Niki Miettinen

Saksalaisen Rammstein -yhtyeen Deutschland-musiikkivideossa on viittauksia keskitysleirien kauheuksiin.

Saksalainen Rammstein -yhtye on tunnettu kohua herättävistä teoistaan. Viimeisimpänä he saivat aikaan monissa voimakkaita tunteita ennen viimeisimmän Deutschland-musiikkivideonsa julkistusta. He antoivat alkuviikosta faneillensa pienen maistiaisen uudesta kappaleesta, kun yhtye jakoi YouTube-palveluun lyhyen videon, jossa Rammsteinin jäsenet ovat pukeutuneet keskitysleirien vankien asuihin ja seisovat rivissä hirttoköydet kaulassaan. Lähes kymmenen minuuttia kestävässä musiikkivideossa on paljon viittauksia Saksan historiassa tapahtuneisiin kauheuksiin ja sen näkee YouTubessa vain täysi-ikäisiksi rekisteröityneet käyttäjät.

Videolla on paljon väkivaltaisia kohtauksia, joissa yhdessä bändin jäsenet esittävät syövänsä ihmisen ruumista. Kannibalismi ei ole Rammsteinille vieras aihe, koska heidän Mein Teil -kappaleensa vuodelta 2004 kertoo ihmisen syömisestä.

Videota on katsottu yli jo yli viisi miljoonaa kertaa ja se on saanut julkaisun jälkeen sosiaalisessa mediassa enimmäkseen hyvän vastaanoton, koska useat fanit ovat alkaneet Twitterissä hehkuttamaan sitä.

”Media oli liian hätäinen syyttäessään Rammsteinia natsien ihannoimisesta. Deutschland -musiikkivideon jälkeen on selvää, että he eivät hyväksy natsien tekoja, väkivaltaa tai sotaa.”

”Rammstein on juuri julkaissut heidän parhaan musiikkivideonsa. Mikään ei voi ylittää tätä mestariteosta.”

”Kuka valittikaan Rammsteinin Deutschland musiikkivideosta?”

Twitteristä voit katsoa muita ylistäviä kommentteja #RammsteinDeutschland -tunnisteella.

Musiikkivideon voit katsoa alapuolelta tai YouTubesta.

Lue myös: Rammstein-päämies paljasti uuden projektin

Lue myös: Rammstein aktivoituu! Uutta musiikkia suunnitteilla

Lue myös: Rammstein-kitaristi: Laulajana olen vielä ihan vauva

Uusimmat