Kuva: AOP

Backyard Babies -kitaristi hehkuttaa Suomea: "Bileet ovat aina hyviä"

06.04.2019 11:45 - Lauri Kujanpää

Backyard Babies heittää ensi viikolla kolme keikkaa Suomessa.

Legendaarinen ruotsalainen rock-yhtye Backyard Babies saapuu konsertoimaan Suomeen ensi viikolla: Yhtye heittää keikat Tampereella, Helsingissä ja Kempeleellä. Bändin aurinkoinen kitaristi Dregen, 45, kertoo Voice.fi:lle, että on innoissaan Suomeen saapumisesta.

- Suomi on aina ollut meille mahtava. Siellä on ollut loistavia konsertteja, ihmiset ovat mukavia ja bileetkin ovat aina hyviä! Kiersimme myös aikoinaan Suomessa, ennen kuin saimme Ruotsissa tehdä keikkoja. Siitä olen kiitollinen aina.

Helsingin keikan jälkeen Dregen tietää, mitä tekee.

- Jussi69:n The Riff -ravintola on varmaankin sitten jatkopaikka!

Backyard Babies juhlii 30-vuotista uraansa ja julkaisi maaliskuussa myös uuden levyn Silver and Gold. Albumin nauhoitukset menivät hyvin.

- Levyn tekeminen oli todella helppoa ja mukavaa. On myös mahtavaa, että levy nousi listoille muun muassa Saksassa, joka on iso markkina-alue.

Dregen innostuu pohtimaan myös rokin nykytilaa ja sanoo, että suurimmassa osassa Pohjoismaista tilanne on hyvä.

- Rock-musiikilla on nousunsa ja laskunsa, joten olemme kiitollisia, että levy löysi vielä ihmisten koteihin. Esimerkiksi Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa on paljon rock-yhtyeitä ja täällä vielä rokkareita ymmärretään. Muualla Euroopassa tilanne ei ehkä ole niin hyvä, joten on mahtavaa, että saimme tehdä levyn, se otettiin hyvin vastaan ja pääsemme vielä kiertueelle.

- Täytyy vielä sanoa, että rokki on aina ollut alakulttuuria. Itse esimerkiksi nautin enemmän hikisistä klubikeikoista ja maksimissaan 5000 ihmisen saleista kuin jättimäisistä stadioneista.

Dregenin kevät on hyvin kiireinen, sillä hän hyppää kiertueelle myös The Hellacoptersin kanssa.

- Ensin kierrämme Backyard Babiesin kanssa pitkin Eurooppa. Sen jälkeen keikkaillen The Hellacopters -yhtyeen mukana ja sitten alkavatkin kesän festivaalit. Tulevaisuus näyttää siis hyvältä.

Dregen on soittanut myös Michael Monroen yhtyeessä. Välit suomalaiseen rock-legendaan ovat edelleenkin paremmat kuin hyvät.

- Me olemme ystäviä ja kaikki on paremmin kuin hyvin. Kaipaan niitä jätkiä edelleenkin, enkä eronnut yhtyeestä riitojen takia, vaan kiireiden takia. Se on mahtava bändi.

Silver and Gold -albumin singlejulkaisun 44 Undead voit kuunnella alta tai Spotifysta.

Voice.fi ja Radio City ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Michael Monroe kärsi kovista selkäkivuista: "Pelkäsin, että ura oli siinä"

Lue myös: Michael Monroe julkaisee uuden albumin - mukana muutama mielenkiintoinen yllätysnimi

Kilpailut

Uusimmat