Kuva: AOP

Bruce Dickinson sai Sarajevossa kunniakansalaisuuden - 'Palkinto kuuluu teille kaikille"

08.04.2019 11:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Dickinson vieraili sooloyhteensä kanssa kaupungissa vuonna 1994.

Iron Maiden -nokkamies Bruce Dickinson, 60, sai kunniakansalaisuuden Sarajevossa, Bosnia-Hertsegovinassa.

Dickinson oli itse paikan päällä pokaamassa kunniaa 6. huhtikuuta tilaisuudessa, jossa juhlittiin kaupungin vapautumista toisessa maailmansodassa.

Dickinson vieraili sooloyhteensä kanssa kaupungissa vuonna 1994, mikä oli vahvasti kunnianosoituksen pohjalla. Kaupungin pormestari Abdulah Skaka kertoi, että Dickinsonin vierailu oli "yksi niistä hetkistä, kun kaupungissa tajuttiin, että voimme selvitä."

Dickinson sanoi puheessaan, että on mahtavaa, että hänen vierailunsa 25 vuoden takaa merkitsee edelleenkin niin paljon ihmisille.

- Tämä on suuri kunnia ja luulen, että tämä palkinto kuuluu kaikille Sarajevon ihmisille, jotka ovat vielä täällä, hän jatkoi.

Kaupungissa riehui tuohon aikaan vakava sisällissota. Dickinson itse muistelee elämäkertakirjassaan What Does This Button Do keikkapäiväänsä seuraavasti.

"Meitä ei suojeltu, ei ollut mitään suunnitelmaa ja luodit, jotka kuuluivat, olivat aitoja. Mutta v*tut siitä, menimme sinne kuitenkin. Keikka oli uskomaton ja intensiivinen ja varmaankin suurin asia maailmassa tuolle yleisölle sekä meille. Tuo kokemus vaihtoi sitä, kuinka katson elämää, kuolemaa ja muita ihmisiä."

Lue myös: Bruce Dickinson Voice.fi:n haastattelussa: "Multitaskaus on hevonp*skaa"

Lue myös: Bruce Dickinson muistelee Porissa sattunutta traagista Iron Maiden -keikkaa: 'Kuin maailmanloppu'

Lue myös: Bruce Dickinson Iron Maidenin eläköitymisestä - "Emme kuole koskaan"

Lähde: Blabbermouth

Kilpailut

Uusimmat