Kuva: AOP

Onneksi olkoon, Alexi Laiho! Kitaristi täytti pyöreitä vuosia

08.04.2019 14:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Alexi Laiho syntyi 8. huhtikuuta vuonna 1979.

Children Of Bodom -keulakuva Alexi Laiho täytti tänään 8. huhtikuuta 40 vuotta. Radio City ja Voice.fi onnittelevat kitarasankaria!

Laiho perusti rumpali Jaska Raatikaisen kanssa vuonna 1993 yhtyeen nimeltä IneartheD, joka muotoutui myöhemmin Children Of Bodomiksi. Bodom on sen jälkeen myynyt kansainvälisesti yli 2 miljoonaa albumia ja Laihosta on tullut heavy-kitaristien eliittiä. Mies on muun muassa valittu maailman parhaaksi metallikitaristiksi.

Laiho eli vuosia alkoholin huuruista elämää, joka olisi saattanut koitua miehen kohtaloksi. Näin hän kertoi Soundin haastattelussa:

- Sillon oli tosiaan vaikka mitä luun­rikkoutumisia ja kaikenlaisia Jackass-­in­cidenteja, jotka olivat aina muka tahattomia onnettomuuksia, mutta silkkaa känni­sekoiluahan ne useimmiten oli. Juopon tuuri kantoi aina siihen tiettyyn pisteeseen asti, kunnes olikin joku ranne tai muu paskana, ja siinä sitten manailtiin tarinoita jostain tammikuun kirouksista, Laiho sanoi Aki Nupposen tekemässä haastattelussa.

- Jos mä oisin jatkanut sillä tiellä, millä vielä kymmenen vuotta sitten olin, olisin just nyt kirstussa sen sijaan, että puhuttaisiin Bodarien kymmenennestä levystä. Se oli vähän sellanen kierre, että se, mikä oli aluksi pientä juhlimista, olikin yks kaks sitä tavallista elämää ja eniten perseestä siinä kuviossa oli tietenkin keikat.

Children Of Bodomin tuorein albumi on maaliskuussa julkaistu Hexed. Voit kuunnella sen alta tai Spotify-palvelusta.

Radio City ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Soundi: Alexi Laiho eli vuosia sitten hurjaa elämää - 'Jos olisin jatkanut, olisin kirstussa'

Lue myös: Children of Bodomin uusi albumi julki - kuuntele Hexed

Kilpailut

Uusimmat