Kuva: Lauri Kujanpää

Santa Cruz -nokkamies yhtyeen hajoamisesta - "Vuosien tulehtuneet välit"

12.04.2019 17:45 - Lauri Kujanpää

Santa Cruz julkaisi uuden kappaleen Changing Of Seasons, joka on maistiainen syksyllä julkaistavasta albumista.

Suomalainen rock-ylpeys Santa Cruz on tullut takaisin. Yhtye julkasi uuden kappaleen Changing of Seasons, seuraava albumi nähdään ensi syksynä ja kesällä kierretään muun muassa jättimäisiä festivaaleja.

Yhtyeen nokkamies Archie Cruz, 27, kertoo Voice.Fi:n haastattelussa, että noin vuosi sitten tapahtunut hajoaminen oli kuin räjähtänyt painekattila.

- Meillä oli ehkäpä vuosien tulehtuneet välit ja homma eskaloitui sitten siellä Jenkki-rundilla, kun minut heitettiin bussista ulos ja muut jäsenet jättivät yhtyeen. Olin ilmoittanut jo aikaisemmin, että hommat eivät voi jatkua näin, mutta yritettiin kuitenkin, sillä en halunnut luovuttaa. Se oli vähän kuin painekattila, joka räjähti kesken kiertueen.

Edelliset jäsenet ja Archie Cruz eivät juurikaan pidä yhteyttä.

- Yritin soittaa Middylle vuosi sitten, mutta numero oli blokattu. Olin myös Tazzyyn yhteydessä. Nyt kuitenkin mennään uusia tuulia kohti.

Useat fanit olivat huolissaan, sillä somessa liikkui huhuja, että hajoaminen olisi johtunut Archien liiallisesta päihteiden käyttämisestä.

- Se oli monien asioiden summa, mutta ei se päihteiden osuus ollut läheskään niin iso kuin annettiin ymmärtää. Sitä oli vain helppo syyttää.

Nyt kuitenkin puhaltavat uudet tuulet.

- Oli iso osa tätä prosessia, että täytyy ensin laittaa oma fyysinen ja henkinen puoli kuntoon. Ennen ehkä elettiin enemmän päivä kerrallaan, mutta nyt tullaan parempana takaisin kuin koskaan.

Uusi kirkas tulevaisuus

Vaikka yhtye hajosi, Archie Cruz ei jäänyt laakereilleen lepäämään.

- Ensin tein viime kesän kokonaan demoja, ja aloin sitten miettimään, että kenen kanssa hommia jatketaan. Oltiin magerini kanssa jopa yhteydessä Bob Rockiin (tuottanut Mötley Crüeta ja Metallicaa), mutta lopulta löysimme Kane Churkon, joka on tuottanut muun muassa Ozzy Osbournea ja Five Finger Death Punchia. Palloteltiin demoja edestakaisin, ja lähdin sitten Las Vegasiin kolmeksi kuukaudeksi, jonka aikana levy valmistui. Soitin itse kaikki soittimet sekä hoidin laulut ja örinät!

- Kerrankin oli tilanne, että voi tehdä tasan niin kuin itse haluaa, mies lisää.

Ensimmäinen maistiainen Santa Cruzin tulevalta albumilta on kappale Changing of Seasons. Kyseessä on Archie Cruzille hyvin henkilökohtainen biisi.

- Kyseessä on puhdistautuminen, jossa päästetään kaikki vanhat negatiiviset tunteet ulos. Siitä on hyvä lähteä rakentamaan tulevaisuutta.

Uusi albumi julkaistaan syksyllä.

- Albumi on valmis ja se tulee pitämään sisällään erilaisia juttuja. Albumi on tuotettu isosti, ja siinä on vireet laskettu yleisesti. Tietenkin tarjolla on Bon Jovi -meininkiä, mutta yllätyksiäkin on luvassa. Kaikki biisit ovat esimerkiksi radioystävällisiä.

Archie Cruz kertoo, että asiat ovat nyt hyvin. Mies kokosi uuden yhtyeen, ja osasi odottaa, että fanit reagoivat siihen vahvasti.

- Osasihan sitä negatiivista palautetta odottaa. Varsinkin tässä koko vuoden aikana on tullut todella paljon ikäviä kommentteja, mutta siihen on turtunut.

Yhtyeessä soittavat Archien lisäksi tällä hetkellä basisti Ero Cruz, rumpali Toxy Cruz sekä kitaristi Pav Cruz.

- Pav ja Toxi ovat vanhoja Cruz-faneja, ja he löytyivät sosiaalisen median kautta. Ero on taas vanha lapsuudenystäväni, ja soitti itse asiassa ihan ensimmäisessä Santa Cruz -kokoonpanossa, kun olimme ala-asteikäisiä.

Santa Cruz soittaa tulevana kesänä Rockfestissa, Provinssissa ja Sauna Open Airissa. Bändi myös lämmittelee lavan legendaariselle Whitesnakelle Kölnissä Saksassa 7. heinäkuuta ja esiintyy ensi syyskuussa Yhdysvalloissa Louder Than Life -festivaaleilla, jossa pääesiintyjänä toimii Guns ’N Roses. Archie sanoo, että uusi yhdysvaltalainen manageri Adam on ollut suuri apu keikkojen järjestämisessä.

- Uusi rakas jenkkimanagerini Adam hoiti hommat kotiin ja siitä iso kiitos hänelle. Yritetään saada syksyllä kiertue kunnolla myös Suomeen.

Lue myös: Santa Cruz julkaisi uuden kappaleen - kuuntele Changing of Seasons

Lue myös: Santa Cruz julkaisi mystisen trailerin, fanit innostuivat - "Tervetuloa takaisin!"

Lue myös: Santa Cruz hajosi - yhtyeen jäseniltä rehellisiä somepäivityksiä bändin tilanteesta

Kilpailut

Uusimmat