Kuva: Lauri Kujanpää

The 69 Eyes julkaisee albumin länsimaiden tuhosta - "Elämme synkkiä aikoja"

24.05.2019 18:00 - Lauri Kujanpää

Yhtye julkaisi tänään perjantaina uuden kappaleen.

The 69 Eyes täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Yhtye julkaisee uuden albumin West End 13. syyskuuta, ja tänään perjantaina 24. toukokuuta bändiltä saatiin tuore singlejulkaisu, 27 & Done.

Bändin laulaja Jyrki 69 sekä rumpali Jussi 69 ovat juuri palanneet Amerikan-kiertueelta. Yhtye jyskytti uudella mantereella viisi viikkoa ja soitti 26 konserttia.

- Emme olleet päässeet Yhdysvaltoihin pitkiin aikoihin. Oli mahtavaa nähdä, että uusi sukupolvikin on löytänyt bändimme siellä. Miten ihmeessä joku teini löytää Arizonassa helsinkiläisen vampyyribändin? Jussi 69 miettii Voice.fi:n haastattelussa.

- Kun soittaa rokkia, niin se on se unelma, että saa vetää Jenkeissä aurinkolaseissa ja nahkarotseissa. Elvikset ja Ramonesit sun muut ovat lähtöisin Amerikasta ja niistä jutuista olen itsekin saanut kipinän. Muistan vielä ensimmäisen rundin siellä, kun myimme esimerkiksi legendaarisen Whisky A Go Go -baarin täyteen. Oli hienoa huomata, että ihmiset ovat odottaneet meitä siellä, vaikka siinä ehti vierähtää 10 vuotta, ennen kuin pääsimme takaisin, Jyrki 69 lisää.

Turismiakin tulee edelleen kiertueilla harrastettua.

- Kävimme esimerkiksi Gracelandissa pääsiäisenä. Tietenkin Losissa pitää aina käydä Rainbow Bar and Grillissä, ja Seattlessa soitimme klubissa, jossa kaikki klassikkobändit, kuten Alice in Chains, ovat soittaneet, Jyrki 69 kertoo.

West End

West End -albumin nimi tulee länsimaisen elämäntavan lopusta. Maapallolla on käynnissä muutoksia, ja ne ovat mietityttäneet myös laulaja Jyrki 69:ä.

- Elämme aika synkkiä aikoja ja siitä uutisoidaan jatkuvasti. Rajoja ei tunnu olevan ja bensaa lyödään vaan liekkeihin ja kauhukuvia luodaan jatkuvasti. Tuollainen lännen loppu sopii hyvin tällaiseen sarjakuvabändiin, laulaja pohjustaa ja jatkaa:

- Kyllä mua ahdistaa luonnon tuhoutuminen ja eläinten joukkotuho. Jos niitä rupeaa pohtimaan, niin joutuu laittamaan Ramonesia soimaan, että päivän saa jatkumaan.

- Pitää muistaa, että olemme aina eläneet kaaoksessa, otsikot vain vaihtuvat. 80-luvulla esimerkiksi uutisoitiin jatkuvasti ydinsodasta, Jussi 69 lisää.

Laulaja Jyrki 69 kehuu tulevaa albumia.

- Uusi levy on meidän paras levymme, jos multa kysytään. Yksi syy on se, että nyt meillä on uusi tiimi, joka on inspiroinut meitä uuteen ryhtiliikkeeseen. Se kuuluu siinä levylläkin.

The 69 Eyesin julkaisutahti ei ole ollut tällä vuosikymmennellä älyttömän tiuha, mutta tekemistä on silti riittänyt.

- Monilla on perheet ja muuta juttua, mutta tämän levyn kanssa meni kyllä aikaa. Vapaapäivät Jyrki käytti The 69 Catsiin ja minä esimerkiksi The Local Bandiin. Rakastamme tätä juttua, ja jos meillä on vapaata, niin tehdään sitten muuta musiikkia. Halu tekemiseen on aina ollut jäätävän kova, Jussi 69 sanoo.

- Ollaan skulattu niin kauan, että monet meidän kavereidemme bändeistä ei ole enää paikalla. Maailma on kauhea, kun ei ole esimerkiksi Motörheadia! Se ahdistaa ehkä enemmän kuin muut todelliset uhkakuvat. Lemmyn tärkeys korostuu jatkuvasi enemmän. Sitä voi aina laittaa minkä tahansa Motörhead-levyn soimaan ja siitä saa joka kerta energiaa, Jyrki 69 päättää.

Voit kuunnella The 69 Eyesin uuden kappaleen 27 & Done alta tai suoraan Spotify-palvelusta.

Voice.fi ja Radio City ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Uuden singlen '27 & Done' julkaisseen The 69 Eyesin Jyrki ja Jussi Cityn päivässä: "Me ollaan kuitenkin sarjakuva-rock 'n' rollia ...ei se niin totista kuitenkaan oo"

Lue myös: Jyrki 69 kertoo Radio Citylle, kuinka The 69 Eyes sai nimeä USA:ssa - "Loppuunmyytyjä keikkoja"

Lue myös: The 69 Eyes täyttää 30 vuotta, sekä lähtee Yhdysvaltain kiertueelle - Jyrki 69: "Kun maailma on ahdistavan oloinen paikka, rock 'n' roll voi olla jonkinlainen ratkaisu siihen"

Uusimmat