Kuva: Anna Myyryläinen

Stam1na-kitaristi ylistää Anna Erikssonia: "Hoiti hommansa upeasti!"

12.06.2019 14:45 - Lauri Kujanpää

Stam1na julkaisi kehutun Taival-albuminsa viime syksynä.

Rockfesteilla kovan keikan vetänyt Stam1na on huimassa iskussa - kuten aina. Yhtyeen kitaristi Pekka Olkkonen, 38, istahti Voice.fi:n haastatteluun ja iloitsi viime syksynä julkaistun Taival-albumin menestyksestä.

- Kyllä se on hyvin kelvannut lähes kaikille, mikä on yllättävää. Jotain uudistumista siinä on selvästi tapahtunut ja saatiin enemmän tunnetta kappaleisiin. Levyn aihekin on hyvin henkilökohtainen laulaja-kitaristi Antti Hyyryselle, joka sen on sanoittanut.

Levyllä kuullaan myös suomalaista laulajatarta Anna Erikssonia. Tämä ei kuitenkaan ole juurikaan aiheuttanut faneissa närästystä.

- Yllättävän vähän siitä on mitään vihaa tullut niskaan. Heviperttejä voi aina vähän närästää tuollainen juttu, mutta Anna on huippulaulaja, ja hänellä olikin kriteeri, että lähtee mukaan, kunhan biisi ei ole liian lössö. Kiitos vielä hänelle siitä, että lähti mukaan ja hoiti hommansa noin upeasti, Olkkonen hehkuttaa.

Yhtye ei ole soittanut Erikssonin kanssa livetilanteissa - ainakaan vielä.

- Vielä ei olla, mutta yksi keikka on varmistunut, jonne Anna tulee fiittamaan, mutta en paljasta vielä missä. Siitä tulee kova! Olkkonen kertoo salaperäisenä.

Uutta musiikkia tehdään siihen tahtiin, kun sitä syntyy.

- Olen tehnyt itse kolme uutta demoa ja kohta lähetän ne jätkille. Uusi musiikki vaatii tylsyyttä, sillä silloin uudet biisit alkavat soimaan päässä. Aina kun kiertueilta on taukoa, niin sitä tulee sävellettyä jotain.

Alla Olkkonen kehuu Erikssonia. Juttu jatkuu äänitteen jälkeen.

Kitaransoiton opettaja Olkkonen

Olkkonen tunnetaan loistavana kitaristina, mutta myöntää, että ei aina ole parhaimmillaan. Siviilissä mies on myös kitarasoitonn opettaja.

- Se on myönnettävä, että en ole aina kovassa iskussa! Olkkonen nauraa ja jatkaa: Tietenkin tunneilla tulee soitettua paljon oppilaiden kanssa, mutta tunneilla mennään niiden oppilaiden halujen mukaan. Aina ennen kiertueita ja studioon menemistä joutuu treenaamaan aika kovallakin vimmalla.

Aloitteleville muusikoille Olkkonen antaa yksinkertaiset ohjeet.

- Selkein ohje on, että hankkii hyvän opettajan. Se varmasti auttaa alkuvaiheessa eteenpäin ja sieltä oppii niitä hyviä tapoja soitossa. Toinen juttu on, että täytyy pitää hauskaa ja sitä soittamisen pitää aina olla.

Jos opettajaksi haluaa juurikin Stam1nan kitaravirtuoosin, niin kuinka Olkkoseen saa yhteyttä?

- Psykokitara on yritykseni, jonka kautta saa yhteyden minuun. Oppilaita mahtuu vielä!

Voice.fi, Radio City ja Radio SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Stam1na on ylpeä kotipaikkakunnastaan - "Tulemme esiintymään Lemin kuntamainoksessa"

Lue myös: Stam1nan uudella levyllä kuullaan Anna Erikssonia - "Hän oli meille oikea jättipotti"

Kilpailut

Uusimmat