Kuva: Lauri Kujanpää

Timo Tolkki olisi valmis esiintymään Stratovariuksen kanssa - "Olen avoin idealle"

21.08.2019 16:30 - Lauri Kujanpää

Tolkki julkaisee elämäkertakirjan maaliskuussa 2020.

Vuonna 2008 Timo Tolkki, 53, päätti, että Stratovariuksen tie on tullut päätökseensä ja hajotti yhtyeen. Bändin muut jäsenet eivät tätä hyväksyneet ja päättivät jatkaa ilman Tolkkia.

Tästä aiheutui monien vuosien riita ja vihanpito, joka kuitenkin nyt on näyttänyt laantumisen merkkejä: Stratovarius nimittäin julkaisi Facebook-sivullaan kuvan, jossa Tolkki poseeraa entisten yhtyekavereidensa kanssa.

Tolkki kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että välit ovat nykyään paremmat kuin pitkiin aikoihin.

- Se tapaaminen heidän keikallaan oli koskettava hetki ja pidän edelleenkin yhteyttä Jens Johanssoniin sekä Matias Kupiaiseen. Välit ovat kunnossa ja pakko sanoa, että Timo Kotipelto laulaa uskomattoman hyvin vieläkin.

Kosketinsoittaja Jens Johansson on kiertänyt myös legendaaristen Deep Purple- ja Rainbow-yhtyeiden perustajan Ritchie Blackmoren kanssa. Blackmore on Tolkin suurimpia sankareita ja Tolkki yrittikin saada ystävänsä kautta tapaamisen järjestettyä.

- Kysyin Jensiltä, että olisiko mahdollista päästä tapaamaan Blackmorea. Jens kuitenkin kertoi, että Blackmorella on todella tiukka takahuonepolitiikka eikä sinne päästetä ketään. Joten ainakaan tällä kertaa se ei onnistunut.

Metalliyhtye Helloween sai faninsa sekaisin ilmoittamalla muutama vuosi sitten, että yhtye palaa kiertämään alkuperäisjäsenten Kai Hansenin sekä Michael Kisken kanssa. Samanlainen konsepti Stratovariuksenkin kohdalla olisi Tolkin mieleen.

- Mielelläni palaisin soittamaan Stratovariuksen kanssa ja esittämään faneille kappaleita, joita he rakastavat. Olen idealle siis täysin avoin.

Timo Tolkki lähtee ensi viikolla loppuunmyydylle Etelä-Amerikan kiertueelle, jossa esittää entisen yhtyeensä klassikkokappaleita. Sama konsepti saatetaan nähdä myös Suomessa.

- Olisihan se mahtavaa tuoda myös Suomeen. Saatamme kiertää tuon Avalon-projektin kanssa täälläkin ja silloin soitamme myös kappaleita, joita olen säveltänyt Stratovariukselle.

Tolkilla on tarkoitus julkaista maaliskuussa 2020 albumi uudella yhtyeellään, joka kantaa nimeä Infinite Vision. Samana päivänä myös Tolkin elämäkertakirja näkee päivänvalon.

Haastattelun ensimmäisen osion voit lukea tästä.

Voice.Fi, Radio City ja Radio SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Timo Tolkki kävi tervehtimässä Stratovariusta - "Koskettava hetki"

Lue myös: Timo Tolkki muistelee Stratovariuksen huippuvuosia: "Keikka keskeytyi ja juoksimme karkuun"

Uusimmat