Kuva: Lauri Kujanpää

Lost Societyn Samy Elbanna on kastettu Children Of Bodomin sisäpiiriin - rituaali "kirveli silmissä"

25.08.2019 17:15 - Lauri Kujanpää

Lost Society julkaisi vastikään uuden kappaleen No Absolution.

Jyväskyläläisen Lost Societyn keulakuva Sammy Elbanna, 24, soitti yhtyeineen viime perjantaina Children Of Bodomin jättikeikalla Kaisaniemessa. Lost Society on lämmitellyt usein Bodomeita, ja bändit ovatkin kiertäneet yhdessä muun muassa Yhdysvalloissa.

Elbanna kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että tutustui Bodomin jäseniin vuonna 2013.

- Hommat taisivat alkaa siitä, kun olimme molemmat Nucleat Blast -levy-yhtiöllä, ja Alexi Laiho sekä Henkka T. Blacksmith olivat sanoneet jossain haastattelussa, että Lost Society on yksi nousevista kovista bändeistä. Se oli iso juttu, sillä Bodomit ovat suurimpia esikuviamme!

- Aika pian tuon haastattelun jälkeen olimme Saksassa ensimmäisellä keikallamme ja meidän managerimme soitti, että kiinnostaisiko tehdä viiden keikan rundi Bodomeiden kanssa Suomessa. Niiden keikkojen myötä pääsimme sitten tutustumaan jätkiin ja löysimme hemmetin hyvän yhteyden, joka jatkuu edelleenkin. Se oli siistiä, kun niillä on niin paljon kokemusta tästä alasta, niin he ovat antaneet meille hurjasti neuvoja ja auttaneet asioissa.

Elbanna on saanut myös legendaarisen Bodom-kasteen, jossa vihitään ihmisiä bändin sisäpiiriin.

- Olisikohan ollut vuosi 2014, kun uutenavuonna Oulussa ammuttiin vähän ilotulitteita Laihon kanssa ja sitten tuli ehdotus, että meikäläinen voitaisiin kastaa Bodomin jengiin. Idea oli siinä, että otettiin minibaarikaapista sellainen pieni viskipullo, ja lopulta seisoin ylösalaisin vessassa alastomana ja samalla sitä viskiä sitten juotettiin. Se oli rehellisesti aika hirveä kokemus, sillä koko illan kirveli silmissä, mutta nyt meikä on virallisesti Bodomeiden Hate Crew -klubissa! Elbanna nauraa.

Alla Elbanna kertoo Bodom-kasteesta. Toimittajana Lauri Kujanpää.

No Absolution ja tuleva albumi

Lost Society julkaisi uutta musiikkia usean vuoden tauon jälkeen ja kehuttu No Absolution -kappale on rikkonut Spotify-palvelussakin puolen miljoonan soittokerran rajan. Elbanna kertoo, että kappaleessa kuuluu selvästi yhtyeen kasvaminen.

- Uudella biisillä kuuluu se, että kun olemme soittaneet ja treenaanneet paljon yhdessä, niin soitto on selvästi tiukentunut ja vaikutteita on tullut paljon enemmän. Olemme julkaisseet tähän mennessä kolme levyä, jossa idea oli sellainen, että vedetään kovalta ja korkealta. Nyt tuleva albumi tulee pitämään sisällään paljon muutakin.

- Yksi massiivinen apu on ollut uusi tuottajamme Joonas Parkkonen (Entinen Santa Cruz -kitaristi), joka on yksi lahjakkaimmista ja taitavimmista ihmisistä, joita olen koskaan tavannut. Yhteispeli alkoi siitä, kun mietittiin, että olisi kivaa tehdä jotain yhdestä.

- Studiossa sitten huomasi, miten hemmetin hyvin yhteistyö toimii ja Parkkonen on ollut mukana kirjoittamassa tulevia kappaleitamme. Parkkonen oli juuri oikea ukko, joka osaa lypsää meistä kaiken hyvän ulos.

Elbanna ei kuitenkaan vielä paljasta tulevan albumin julkaisuajankohtaa.

- Vielä en voi paljastaa tarkkaa päivämäärää, mutta sanotaan näin, että uutta musiikkia on tulossa jo tänä vuonna eikä sen jälkeen tarvitse uutta levyä odottaa hirveän kauaa.

Nuoruuden rakkaus löytyi kitarasta

Elbanna löysi kitaransoiton jo nuorena – veljen avittamana.

- Oikeastaan olen kaikesta velkaa isoveljelleni. Hän aloitti kitaran soittamisen, ja tietenkin sitten kovana kilpailijana halusin tehdä saman perässä. 11-vuotiaana säästin rahaa ja sain ostettua sähkökitarasetin itselleni ja veli oli siinä alussa hirveästi mukana auttamassa. Koko ala- ja yläaste meni sitten siinä, että treenasin kuusi tuntia päivässä.

- Kitarasta kasvoi joku sellainen asia, josta tuli iso osa identiteettiä. Sitten kun siihen lisää sen kilpailuvietin ja halun opetella aina jotain vaikeampaa, niin kehitystä tulee. Yksi iso asia kehittymisessä on ollut se, että olen soittanut paljon erilaista tavaraa: Kaikenlaista tavaraa äärimetallista Dire Straitsiin ja kevyempään musiikkiin.

Tässä vaiheessa Laihonkin nimi tulee jälleen esiin.

- Pakko kehua jälleen Alexi Laihoa, joka on aina sanonut sitä, että laaja musiikkimaku on vain hyvästä. Laiho on ollut isoin esikuvani koskaan ja hänen ansiotaan on se, että löysin muutakin kuin metallia soitettavaksi.

Elbanna kiittää myös perhettään valtavasta tuesta.

- Olen luvannut perheelleni yhden asian ja se oli se, että käyn lukion loppuun. Tein sen ja lukion jälkeen annoin koko elämäni musiikille. Mahtavinta on se, että perhe on ollut tukemassa täysillä tätä ja varsinkin alkuaikoina saatiin todella paljon mahdollisuuksia toteuttaa itseämme.

The Local Band

Jos Elbanna ei olisi ryhtynyt muusikoksi, olisi eräs toinen vaikeasti tavoiteltava ura ollut mielessä.

- Skeittaaminen on aina kiinnostanut todella paljon, mutta soittaminen ja skeittaaminen eivät sovi yhteen, sillä aina saa pelätä, että jos loukkaantuu, niin soittaminenkin loppuu.

Lost Societyn lisäksi Samy Elbanna soittaa myös The Local Band -orkesterissa, jossa vaikuttavat Olli Herman, Jussi 69 sekä Alexi Laiho. Elbanna kehuu vuolaasti bänditovereitaan.

- Olen kuullut sanonnan, että idoleita ei saisi koskaan tavata. Pakko sanoa, että se ei pidä paikkaansa. Kaikki nuo kolme ovat todella upeita ”jalat maassa” -tyyppejä ja antaneet hemmetisti neuvoja ja apua. Meillä on hemmetin hauskaa yhdessä ja sen takia tuo bändi onkin olemassa. Iso kunnia olla osa sitä.

Voice.fi ja Radio City ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Lost Societyn Samy Elbanna: "Toivon, että emme koskaan ole pisteessä, jossa vedämme kaiken vain läskiksi"

Lue myös: Lost Societyn Samy Elbanna paljasti tarinat tatuointiensa takaa: Otin ensimmäisen kuvan heti kun täytin 18

Kilpailut

Uusimmat