Kuva: Lauri Kujanpää

Herra Ylppö teki teemalevyn avioerosta: "Albumilla kuuluu toiveikkuus"

20.09.2019 18:00 - Lauri Kujanpää

Levy julkaistaan ensi helmikuussa.

Maj Karmasta ja Herra Ylppö & Ihmiset -yhtyeestä tuttu Herra Ylppö, 46, julkaisi tänään perjantaina 20. syyskuuta uuden kappaleen Parisängyn lakanat. Biisi on Herra Ylppö & Ex -yhtyeen ensimmäinen singlejulkaisu ja albumikokonaisuus näkee päivänvalonsa 7. helmikuuta 2020. Yhtyeessä vaikuttavat Ylpön lisäksi Hamid Moeini sekä Joel Attila.

- Nyt ollaan liikkeellä pop-mielellä, sillä rumpalia meillä ei ole, Ylppö kertoo Voice.fi:n haastattelussa ja jatkaa:

- Kyseessä on teemalevy. Koin avioeron vuosi sitten ja levyn lyriikat kertovat siitä. Kuitenkin ne synkimmät vaiheet on jätetty kokonaan pois, sillä levyllä ”toiveikkuus” on se juttu.

Attila sanoo, että hän ja Ylppö olivat samassa tilanteessa samaan aikaan.

- Meillä molemmilla oli avioerot samaan aikaan ja puhuimme näistä jutuista valtavasti studiossa. Kaikkien keskusteluiden jälkeen jäljelle jäi vain toivo ja se kuuluu levyllä. Sävellyshetket olivat todella lyhyitä, ehkä myös johtuen siitä, että oli niin selvää, mitä haluaa. Loimme maailman, jossa puhutaan siitä, mitä tapahtuu kun selviää, Attila kertoo.

Bändin perustamisesta Ylppö kertoo seuraavaa:

- Tein yhden biisin, jonka esitin Hamidille. Laitoin sen myös Joelille ja Joel diggasi siitä todella paljon. Päätettiin sitten vähän kokeilla, että mitä jos tehtäisiin jotain yhdessä. Biisistä tuli hel*etin hyvä ja päätettiin rakentaa kokonainen albumi. Istuimme ringissä soittimet kädessä ja tuijottelimme toisiamme.

- Sanat ovat myös sellaisia, että niitä ei ole kirjoitettu ja pohdittu, vaan laulettu suoraan levylle. Ne ovat hyvin rehellisiä.

(Alla Ylppö kertoo, kuinka uuden levyn tekoprosessi erosi aiemmista)

Levynteon ohella rentouduttiin varsin erikoisissa tunnelmissa.

- Kävimme yhdessä lumikenkäilemässä! Siellä saatoin hyräillä Joelille näitä sanoja ja kertosäkeitä. Suoraan luonnon keskeltä painelin sitten saman tien studioon ja lauloin levylle ideat, Ylppö kertoo.

Attila, joka on viihtynyt paljon myös tuottajana, allekirjoittaa kyseisen toimintavan mukavuuden.

- Monesti, kun nauhoittamiset vievät hirveästi aikaa, niin siellä huomaa sen, että artisti saattaa turhautua tai alkaa juomaan alkoholia. Nyt oli mahtavaa, kun ei tarvinnut hinkata ja nauhoittaa pitkiä päiviä, vaan kaikki tuli ulos varsin luonnostaan.

Keikkailu ja Maj Karma

Herra Ylppö & Ex -orkesteri suuntaa myös tien päälle ensi talvena.

- Keikkamyyjämme on myynyt jo 21 keikkaa. Helmikuun lopulla lähdemme tien päälle ja siinä sitten rundataan ympäri Suomen.

Monet fanit ovat pohtineet Maj Karman tilannetta, kun Ylpöllä on nyt uusi yhtye. Ylppö sanoo, että ensi vuonna Karman osalta voi olla hieman hiljaisempaa.

- Emme sävellä Karman kanssa tällä hetkellä mitään. Heitämme yhden keikan ja sitten pidämme tauon. Pää tietenkin tekee jatkuvasti duunia, mutta muuten Karma on telakalla nyt tovin. Idea on siinä, että pitää löytyä jokin uusi kulma ja siinä voi mennä hetki. Todennäköisesti keskityn nyt vain tähän uuteen bändiin.

Ylppö on varsinainen suomalaisen musiikkimaailman monitoimimies. Hän on tehnyt levynkansia useille eri artisteille ja musiikkivideoita esimerkiksi Haloo Helsingille ja Stereolle. Kaiken tämän lisäksi Ylppö kuvaa omaa elokuvaa.

- Tällä hetkellä olen tehnyt myös omaa elokuvaa. Valitettavasti rahat ovat loppu, joten rahoitusta pitäisi saada lisää siihen projektiin. Kyseessä on mustavalkoinen suomalainen taide-elokuva.

Voit kuunnella Parisängyn lakanat -kappaleen alta tai suoraan Spotify-palvelusta.

Voice.fi, Radio City ja Radio SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Herra Ylppö perusti uuden yhtyeen - ensimmäinen sinkku julki perjantaina

Lue myös: Herra Ylppö: 'PMMP oli tuhoutua alussa'

Kilpailut

Uusimmat