Kuva: Emmi Moilanen

Santa Cruzin keikalla jäätävä jälleennäkeminen ex-bänditoverien kesken - "He tulivat tuomitsemaan"

17.10.2019 17:45 - Iiro Myllymäki

Archie Cruz näki kesällä Provinssi-lavalla ollessaan yleisössä kaksi Santa Cruzista kohun myötä eronnutta jäsentä. Miehen mielestä tilanne oli kiusallinen.

Vuoden 2018 maaliskuu oli käänteentekevä rokkari Archie Cruzin, 27, elämässä. Tuolloin Santa Cruz -yhtyeen Yhdysvaltojen-kiertue keskeytyi dramaattisesti, kun yhtyeen solisti potkittiin pois keikkabussista ja hänelle ilmoitettiin, että Santa Cruzin tarina oli tässä. Paitsi että ei ollutkaan. Archie Cruz, oikealta nimeltään Arttu Kuosmanen, kasasi ympärilleen uudet bänditoverit, ja nyt perjantaina Santa Cruz julkaisee uuden albuminsa. Albumi kantaa nimeä Katharsis, millä Archie Cruz viittaa tunteeseen, joka uuden levyn tekoon on kytkeytynyt. Tekoprosessi on ollut miehelle puhdistava kokemus, ja hän on nyt kääntänyt uuden sivun elämässään.

- Aikaisemman bändin hajoaminen kesken kiertueen oli minulle kuin herätys pitkästä unesta. Tilanne oli ollut staattinen tosi pitkään. Se oli samalla elämäni paskin juttu ja paras juttu. Se oli tilaisuus aloittaa puhtaalta pöydältä, Archie Cruz kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Staattisella tilanteella mies viittaa ajanjaksoon vuosina 2016-2018, jolloin mies koki saavuttaneensa jo niin paljon, että hän ajautui välinpitämättömyyteen ja masennuksen tunteisiin.

- Nousi vähän kusi päähän ja käyttäydyin sen mukaisesti. Oli niin leija fiilis, että v*ttu olen saavuttanut kaikkea ja olen paras. Se johti siihen, että olin paikoillani elämässä. Kaipasin potkua persauksille, Cruz sanoo.

Potkun hän toden teolla saikin. Archien ja entisten bänditovereiden välit tulehtuivat, eikä mies ole ollut entisten bändikumppaniensa kanssa tekemisissä muuten kuin hyvin satunnaisesti. Kerran Santa Cruzin ex-basisti Mitja ja ex-rumpali Tapani saapuivat yllättäen katsomaan uuden Santa Cruzin keikkaa, ja Archie bongasi kaksikon lavalla ollessaan. Kyseessä oli Provinssi-keikka viime kesänä, ja Archie Cruzille jäi koko tilanteesta kiusaantunut olo.

- Se tuntui siltä kuin rakastelisi uuden tyttöystävän kanssa ja sitten eksä tulee katsomaan sitä. Onhan se nyt vähän kiusallista.

Uusi Katharsis-albumi edustaa uuden ajan alkua Archie Cruzille. Mies kokee, että nyt hänen elämässään on kaikki tasapainossa. (kuva: Emmi Moilanen)

"Tunsin pistävän katseen"

Archie ei kuullut keikan jälkeen mitään kommenttia ex-bändikumppaneiltaan. Hän kuitenkin aisti, että miehet eivät nauttineet keikan seuraamisesta.

- Tunsin pistävän katseen takarivistä asti. Tuli fiilis, että he katsovat silleen että v*ttu mitä paskaa. He eivät tulleet kannustamaan vaan lähinnä tuomitsemaan, Archie sanoo.

Archie Cruz huomioi entiset bändijäsenet Provinssi-keikalla omistaessaan keikan viimeisen kappaleen heille.

- Musta tuntuu, että ne oli niin jurrissa, etteivät reagoineet mitenkään, Archie toteaa nauraen.

Entisen Santa Cruzin neljättä jäsentä, Joonasta, Archie ei ole tavannut laisinkaan bändin hajoamisen jälkeen. Mitjaan ja Tapaniin mies on törmännyt sattumalta muuallakin kuin Provinssi-keikalla. Tapanin mies näki kerran The 69 Eyes -keikan jälkeen ja Mitjan kanssa hän kävi lyhyen keskustelun osuessaan sattumalta samaan metroon Helsingissä.

- Se oli vain pari pysäkkiä, mutta tuntui aika pitkältä, mies nauraa.

Metrossa Archie lähestyi Mitjaa ja kysyi tämän kuulumisia hyvin arkisesti.

- Se ei ollut kiusallista ainakaan minun osaltani. Jos oli, niin se tuli toiselta puolelta.

Uuteen levyyn pääset tutustumaan alla.

Lue myös: Archie Cruzilla on uusi rakas - tumma mallikaunotar poseeraa toinen toistaan rohkeammissa otoksissa

Lue myös: Santa Cruz -yhtyeen riveissä kuohuu - kitaristi jätti bändin

Kilpailut

Uusimmat