Kuva: Bengt Henriksson

Klamydian uusi rumpali löytyi lähipiiristä: "Valinta oli hyvinkin helppo"

10.01.2020 09:16 - Reija Saarinen

Uusi rumpali on Pasi Helin.

Klamydian uudeksi rumpaliksi on valittu Pasi Helin. Tiedotteen mukaan hän on yhtyeen kitaristin Jakke Helinin pikkuveli eli rumpali löytyi hyvinkin helposti lähipiiristä.

Klamydian pitkäaikainen rumpali Riku Purtola siirtyi sivuun loppuvuodesta ja ehti vaikuttaa kokoonpanossa vuodesta 1990 saakka. Lähtöön ei liity mitään draamaa.

- Eipä tarvinnut valtavasti miettiä ja töitä tehdä sen eteen ketä pyytää bändin uudeksi rumpaliksi. Kriteereinä kun on hyvä soittotaito ja pitää tulla hyvin toimeen, kun pitkin vuotta ollaan tien päällä hyvin tiiviisti yhdessä. Yhtälö ja valinta oli siis hyvinkin helppo. Pasi on kovan luokan rumpali. Helinin veljekset kun laittaa menemään ja Severi jyrää bassossa, niin mikäpä meikäläisen on siihen päälle ottaa lauluosuudet haltuun. Tässä jo odottelen äärimmäisen kovasti kiertueen alkua, solisti Vesku Jokinen toteaa.

- Loppuvuodesta mua kysyttiin bändiin, ja tottakai suostuin siihen. Veljeni Jaken kanssa aloitettiin soittokuviot jo vuonna 1980 ja siitä asti on soiteltu yhdessä monissa kokoonpanoissa. Veskunkin kanssa pyöritty samoissa kuvioissa jo 80-luvun puolesta välistä saakka. Itse olen soitellut monissa vaasalaisissa bändeissä koko ajan. Odotan innolla, että pääsen kiertämään maata Klamydian kanssa. Nähdään keikoilla!, uusi jäsen Helin kertoo.

Yhtye aloittaa kevään kiertueen 6.maaliskuuta Tampereelta.

Kiertueaikataulu:

6.3. Tampere, Sorsapuistosali
7.3. Naantali, Kylpylä
13.3. Vierumäki, Teatro
14.3. Imatra, Osmos Cosmos Bar
20.3. Seinäjoki, Rytmikorjaamo
21.3. Saarijärvi, Summassaari
28.3. Joensuu, Kimmel
3.4. Loimaa, Sporttibaari
4.4. Laihia, Route
9.4. Mäntsälä, Suurlava
10.4. Klaukkala, Monikkohalli
11.4. Jämsä, Himosareena
12.4. Keuruu, Rock Bike
17.4. Tahko, Kunkku
18.4. Hankasalmi, Revontuli
24.4. Oulu, Teatria

Lue myös: Klamydiassa 30 vuotta soittanut jäsen lopettaa, fanit järkyttyivät: "Ei käy!"

Kilpailut

Uusimmat