Kuva: Mikko Räsänen

Costello Hautamäki muistelee Hanoi Rocks -aikojaan: "Lapsuuden unelma totetui"

29.05.2020 13:15 - Lauri Kujanpää

Hautamäki julkaisi tänään perjantaina uutta soolomusiikkia.

Popedan kitaristina ja säveltäjänä tunnettu Costello Hautamäki, 56, julkaisee vuosien tauon jälkeen uutta soolomusiikkia. Tänään perjantaina mieheltä nimittäin kuullaan uusi Märkä Betoni -kappale.

- Vuodet menevät hurjaa vauhtia ja Popedahan kaiken sen ajan syö, niin ei ollut aikaa tehdä soolomateriaalia. Popeda on kuitenkin se ykkönen. Huomasin kalenterissa nyt hieman tyhjää tilaa ja tajusin, että on hyvä hetki julkaista uutta soolomusiikkia, Hautamäki kertoo Voice.fi:n haastattelussa ja jatkaa:

- Poikani teki minulle biisin ja innostuin niin paljon, että soitin heti Universalille ja halusin levydiilin. Tämä onnistui, mutta poikani biisi jäi hopealle, sillä tämä Märkä Betoni oli se, josta lopuilta innostuin enemmän.

Koronapandemia pyyhki myös Hautamäen keikkakalenterin tyhjäksi. Mies ajatteli, että nyt olisi hyvä aika luovaan työhön, mutta huoli tuli luovuuden edelle.

- Sitä ajatteli, että nyt jos koskaan on aika luoda uutta musiikkia. Kuitenkin tuo korona toi mukanaan sen huolen, että mitä nyt tapahtuu ja miten läheiset voivat. Tuollaiset ajatukset eivät suoraan luovuutta ruoki, sillä tilanne on ollut niin kaoottinen.

Nyt olo kuitenkin tuntuu kohentuneen.

- Nyt kun aurinko paistaa, pyörä sai uudet kumit ja tuntuu siltä, että tunnelin päässä alkaa olemaan valoa, niin soittaminen on maistunut taas vanhaan malliin – ellei jopa enemmänkin, Hautamäki innostuu.

Luovuus on näkynyt myös striimauskeikoilla, joita Hautamäki on soittanut. Yksi erikoinen veto oli yhdessä Michael Monroen ja Sami Yaffan kanssa.

- Olin Balilla lomailemassa ja Monroe soitti yhtäkkiä, että kiinnostaisiko tällainen keikka. Olin heti ajatuksesta innoissani, sillä Michaelin olen tuntenut jo pitkään ja Samin myös. Lavalla oli kolme samanlaista jätkää, joilla on samanlainen musiikillinen geeniperimä ja pakko sanoa, että se keikka meni hyvin.

- Tuolla keikalla oli muuten kuuntelijoita yli 20 eri maasta ja kaikista Yhdysvaltojen osavaltioista, paitsi Alaskasta. Olikohan siellä nettiyhteydet poikki? Hautamäki nauraa.

Hautamäki soitti muutaman vuoden myös Hanoi Rocksissa, kun kyseinen yhtye palasi keikkalavoille vuosituhannen alussa. Hautamäelle kyseinen rupeama oli tietynlainen lapsuuden unelmien täyttymys.

- Siitä ajasta on jäänyt hyvät fiilikset. Jos miettii, että sitä lapsena aloitti kitaransoiton ja katseli Hurriganesin kuvia ja halusi soittaa maailmalla, niin tuollainen unelma juuri painaa siihen bändissä soittamiseen ja muusikon elämään. Hanoi Rocks toi uralle semmosen pisteen i:n päälle, sillä sitä pääsi kiertämään ja soittamaan esimerkiksi Japanin Budokan-hallissa. Kun sai vetää rokkia ympäri maailman ja astella niille lapsuudesta tutuille legendaarisille lavoille, niin lapsuuden unelma täyttyi.

- Olihan siinä jotain haittapuolia, joita rokkibändeissä saattaa aina olla kulissien takana, mutta tuollaiset on nyt jo unohdettu. Bändeissä voi aina hieman räiskyä, mutta se kuuluu asiaan.

Voice.fi, Radio City ja Radio SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Saksankielinen Popeda-cover saa Costello Hautamäeltä kehuja - "Tehkää ihmeessä lisää"

Kilpailut

Uusimmat